Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αγια Σοφιά, Ξυδάκης, Φίλης.

                                                                                                                                   
  

Όπως ήταν επόμενο η απόφαση της κυβέρνησης της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγιά Σοφία σε τόπο προσευχής για το ραμαζάνι έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα η οποία θύελλα έχει αρχίσει να απλώνεται και στο εξωτερικό.
Βέβαια από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση αλλά και ο σούπερ-Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος ούτε που άνοιξε το στόμα του.
Έτσι άγνωστο για ποιό λόγο και πως σκεπτόμενος ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης άφησε την Ελλάδα, αλλά και όλο τον κόσμο άφωνους με το ακατανόητο, Δεν είναι κάτι το τρομερό. Και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έσπευσε να επικροτήσει τα λόγια του συναδέλφου του. Θαυμάστε τους υπουργούς που ο κ. Τσίπρας φρόντισε να έχει μαζί του στην πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς.

Βέβαια ο Νίκος Φίλης δεν στέκει μόνο σε αυτά. Προχωράει σε μεταρυθμίσεις στην Παιδεία που αν καταφέρει να τις εφαρμόσει θα δούμε από τα ελληνικά σχολεία να βγαίνου όχι μαθητές αλλά...κάτι άλλο.
Έτσι μετά από την απόφασή του για τρίωρη μείωση στα προγράμματα των σχολείων, από την ερχόμενη χρονιά θα μεγαλώσει και ο χρόνος ανάπαυλας μεταξύ των μαθημάτων προκειμένου να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων, δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας. Τώρα πως βλέπει την ανθρώπινη λειτουργία ο κ. Φίλης ειλικρινά δεν μπορώ να το καταλάβω.
Επί πλέον ο υπουργός Παιδεία έχει δηλώσει ότι θα μειωθεί μία ώρα από την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Για ποιόν λόγο δε λέει. Μάλλον όλα δείχνουν ότι ο Νίκος Φίλης σαν μαθητής δεν θα είχε καλές σχέσεις με τα αρχαία ελληνικά και τα εκδικείται αφού ως γνωστόν η εκδίκηση είνα ένα φρούτο που τρώγεται κρύο.
Και βέβαια ο Νίκος Φίλης δεν σταματάει εδώ. Πέρνει θέση και αντιμετωπίζει και την κίνηση των Πολιτών με την ονομασία “ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ” η οποία θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιουνίου και ώρα 8μμ στην πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για μια ειρινική εκδήλωση την οποία διοργανώνουν κάποιοι πολιτικοί φορείς της χώρας με το δικαίωμα που έχουν από το Σύνταγμα να διαδηλώνουν ελέυθερα αφού πρόκειται για ειρινική εκδήλωση.
Δυστυχώς ο υπουργός Παιδείας την κίνηση αυτή των πολιτών την ονόμασε Κίνημα της κατσαρλόλας. Ξεχνάει ο Νίκος Φίλης πως όταν το κόμμα του οποίου είναι υπουργός ήταν στην αντιπολίτευση είχε στην πρώτη γραμμή τις διαδηλώσεις των “Αγανακτισμένων” οι οποίοι δεν είχαν αφήσει πεζοδρόμιο άθικτο αφού έσκαβαν, ξεκολλούσαν και ξέχτιζαν ό,τι μπορούσαν να πετάξουν παραμορφόνωντας την Πλατεία Συντάγματος.
Τέλος πάντων. Στις 15 του Ιούνη οι Έλληνες θα στείλουν κάποια μηνύματα από την πλατεία Συντάγματος προς την πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς. Την οποία με τόση λαχτάρα περίμενε για χρόνια ο ελληνικός λαός και αλλοιώς την περίμενε και αλλοιώς του ήρθε.
Κι΄ενώ όλοι περιμέναμε την εκταμίευση της δόσης των 7.5 δις η συνεδρίαση του EuroWorking Group αποφάσισε την αναβολή μέχρις ότου εφαρμοστούν όλα τα προαπαιτούμενα. Δυστυχώς εκκρεμούν ακόμη κάποια από τα συμφωνηθέντα μέτρα και η δόση δεν θα δοθεί αν δεν εφαρμοστούν και αυτά. Και ο λαός της Ελλάδας περιμένει την πρώτη αριστερά Κυβέρνηση. Να πω ότι πριν από λίγο η υπογραφή του συμφώνου για την αξιοποίηση του Ελληνικού ήταν αυτό που περίμεναν οι δανιστές και έδωσαν το ΟΚ για την εκταμίευση της δόσης. Φίλοι μου τα πάντα έχουν μια τιμή. Όμως επ΄αυτού θα τα πούμε αναλυτικά.
Και κλείνω φίλοι μου για σήμερα γυρνώντας την σκέψη μου στους αγώνες μας τότε εκείνα τα χρόνια, στους διωγμούς μας, στις εξορίες μας, στις φυλακίσεις μας προκειμένου να καταφέρουμε μια μέρα να δούμε στη χώρα μας την πρώτη αριστερή κυβέρνηση. Κι΄ήρθε ο χρόνος και την είδαμε με τον Τσίπρα, τον Καμμένο, τον Πολάκη, τον Φίλη, την Χριστοδουλοπούλου, την Γεροβασίλη, τον Παπά και ένα ολόκληρο πλήθος άχρηστων.

Και μη χειρότερα. 

7 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είναι αριστερή κυβέρνηση αγαπημέτε μου φίλε, αυτό είναι ο λύκος μεταμφιεσμένος σε πρόβατο! Μόλις λοιπόν κάποιοι πίστεψαν ότι το πρόβατο έχει θέση στο μαντρί, τσουπ! νασου ο λύκος βγάζει τη στολή και εμφανίζεται θρασ σύτατος σαν να μην ήταν αυτός που βέλαζε πρι από λίγο...
    Και μη χειρότερα φίλε μου, ακριβώς όπως το είπες. Όσο την προσευχή για το ραμαζάνι στην Αγία Σοφία, το ακουσα και δεν το πίστευα!!!!!! Το αφήνω όμως ασχολίαστω γιατί θα τους κακοχαρακτηρίσω και θα συγχιστώ και δεν πιστεύω ότι αξίζει να ασχοληθώ περαιτέρω με δαύτους. Το μόνο που τους αξίζει είναι η πλήρης αδιαφορία (όχι επι του θέματος προς θεού).
    Καλή Κυριακή εύχομαι και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νίκη μου γλυκιά μου
      Οι χαρακτηρισμοί σου πολύ επιτθυχημένοι. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν εξευτελίσει την αριστερή ιδεολογία χωρίς ίχνος ντροπής. Πούλησαν την ποατρϊδα μας στους ξένουν για μια καρέκλα στη Βουλή. Τι να πω. Ντροπή τους.

      Διαγραφή
  2. Έχοντας υπουργό παιδείας έναν άνθρωπο ο οποίος προσεγγίζει τα θέματα με ιδιαίτερη ελαφρότητα ας μην περιμένουμε να πάει κάτι καλά στην Παιδεία και ότι άλλο άπτεται της αρμοδιότητας του.
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να ήταν μόνον αυτός Χριστίνα μου; Όλοι τους το ίδιο είναι. Ο ένας χειρότερος από τον άλλον.
      Ο Θεός να μας λυπηθεί.

      Διαγραφή
  3. Κατά την καρδία μας και οι άρχοντές μας...

    Φώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζήσαμε να τα δούμε κι αυτά...
    Η δική τους Πρώτη φορά Αριστερά στηρίχτηκε από τον τόσο ταλαιπωρημένο λαό, πιστεύοντας στο νέο άνθρωπο που είχε χέρια καθαρά κι όραμα για δικαιοσύνη και ιδού τα χάλια μας!
    Αγώνες, διωγμοί, εξορίες, φυλακίσεις, είναι άγνωστες λέξεις Ντένη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή