Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Πολλά και διάφορα.




Συμβαίνουν πάρα πολλά τούτον τον καιρό στην πατρίδα αλλά και διεθνώς που ειλικρινά δεν ξέρω από που να αρχίσω να σας τα παρουσιάζω, που να καταλήξω, ποια να αφήσω, ποια να πιάσω και τι να σας γράψω. Ας προσπαθήσουμε μήπως και βρούμε κάποιαν άκρη. Ξεκινάμε από την γείτονα και φίλη μας Τουρκία.
Το ιερό πρόσωπο των αιώνων. Ο Αττατούρκ. 
Κάποτε αν τολμούσες να μιλήσεις για τον Μουσταφά Κεμάλ, τον επιλεγόμενοι και Ατατούρκ μέσα στην Τουρκία, κινδύνευες σοβαρά.
Σήμερα, αν τολμήσεις να μιλήσεις για τον Ταγίπ Ερντογάν,  όχι μόνο μέσα αλλά και έξω από την Τουρκία, κινδυνεύεις
Αυτά γράφει σε σχετικό άρθρο του στην ιστοσελίδα του ο Λεωνίδας Κουμάκης, πρώην πρόεδρος των Κωνσταντινουπολιτών Ελλάδας.
Γιαν Μπέμερμαν. Ο άνθρωπος που εξευτέλισε τον Σουλτάνο Ερντογάν. 
Και είναι μια αλήθεια όλα αυτά αφού ζητήθηκε η ποινική δίωξη του Γερμανού κωμικού, Γιαν Μπέμερμαν, που τόλμησε να διακωμωδήσει τον Ερντοπγάν σε τηλεοπτική εκπομπή στην Γερμανία.
Ε! όχι κ. Μέρκελ και να τα δώσουμε όλα του Σουλτάνου. Ντροπή. 
Κατ΄αρχάς η καγκελάριος Μέρκελ αρνήθηκε με την αιτιολογία της ελευθερίας του λόγου και της τέχνης στην πατρίδα της. Τελικά κάτω από την πίεση του Σουλτάνου Ερντογάν και με τον φόβο να μην συμφωνήσει η Τουρκία στις απαιτήσεις της Γερμανίας σχετικά με το προσφυγικό έκαμε πέρα τις ελευθερίες όλες και έσκυψε το κεφάλι μπρος στον Σουλτάνο. Μπράβο κυρία Μέρκελ.

Παρακαλώ όποιος μάθει κάτι για τον Βαγγέλα να με ενημερώσει. Ανησυχώ πολύ. 
Στ΄αλήθεια ρε παιδιά μήπως γνωρίζει κανείς; σας τι έχει γίνει εκείνη η ψυχή, ο Βαγγέλας ο Μεϊμαράκης; Μυστηριώδης εξαφάνιση.
Αυτό το πράμα μήπως το γνωρίζει κανείς; 

Το Σάββατο 23 Ιανουαρίου και σε τούτη δω τη στήλη με τον τίτλο Τα πρώτα γενέθλια έγραφα ότι ένα τέταρτο μνημόνιο παραμονεύει στη γωνία και πολύ γρήγορα θα είναι δικό μας. Ήδη το τέταρτο μνημόνιο, γράφουν οι εφημερίδες, είναι επί θύραις όμως η κυβέρνηση αναζητεί τρόπους για να καταφέρει να το περάσει από τη Βουλή. Ύψους 3,8 δις το τέταρτο μνημόνιο σε λίγες μέρες θα είναι ένα γεγονός. Άλλο ένα βάρος θα προστεθεί στα ασήκωτα βάρη που καλείται να σηκώσει ο άμοιρος ελληνικός λαός. Ο λαός των 340 ευρώ μηνιαίως. Και να δούμε θα βγει ο Αλέξης να μας ζαλίσει και πάλι με το σκίσιμο του μνημονίου και το πεντοζάλη που θα χορέψουν οι θεσμοί. Φουκαριάρα Ελλάδα τι έχεις ακόμη να γνωρίσεις.

Το...πουλί του Παττακού.
21η Απριλίου προχτές. Σαράντα εννέα χρόνια πέρασαν από τότε. Μια ημερομηνία φρίκης για εμάς που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε κείνη την αποφράδα μέρα. Εκείνη την ημέρα που τα τανκς του ελληνικού στρατού υπακούοντας στις διαταγές
Καμαρώστε λεβέντες που πλήρωνε ο λαός μας.
κάποιων μανιακών συνταγματαρχών είχανε βγει στους δρόμους; της Αθήνας σκορπίζοντας τον τρόμο σε όσους τα έβλεπαν και δεν ήξεραν τι να κάμουν αν τους ζητηθούν κάποιες εξηγήσεις. Οι φυλακές άρχισαν να γεμίζουν. Σε στρατόπεδα συγκέντρωσεις μετατράπηκαν χώροι δημόσιοι προκειμένου να φιλοξενήσουν όσους δεν άρεσαν στην Χούντα. Τα ξερονήσια άρχισαν και πάλι να γεμίζουν με....φιλοξενούμενους. Έπρεπε να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια, να χάσει η Ελλάδα τα νιάτα που τόσο χρειαζόταν, να χαθούν τόσοι άνθρωποι γιατί δεν πίστευαν στους συνταγματάρχες, να αλλάξει ριζικά η ζωή στη χώρα, να φτάσουμε στο χείλος της καταστροφής, να ξεσηκωθούν τα νιάτα της Ελλάδας,
Το τανκ του ελληνικού στρατού που γκρέμισε την Ελληνική Δημοκρατία.
να υψωθεί ο μεγάλος ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου για να αποφασίσουν οι συνταγματάρχες ότι η Ελλάδα δεν τους χρειάζεται. Από τότε δειλά τα βήματα μας για μια κάποια πρόοδο αλλά λείπουν οι αρχηγοί. Λείπουν οι ηγέτες που η Ελλάδα χρειάζεται.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης Γιάννης Βόγλης. 
Ένα άλλο γεγονός ήταν ο θάνατος του μεγάλου καλλιτέχνη του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου. Του Γιάννη Βόγλη. Στα 84 χρόνια του άφησε την τελευταία του πνοή νικημένος από τον καρκίνο. Μεγάλη η απώλεια για την πατρίδα μας. Ας είναι αιωνία η μνήμη του.

Ο Βαγγέλας. Φίλοι μου ανησυχώ.
Ανησυχώ για τον Βαγγέλα τον Μεϊμαράκη φίλοι μου. Τι να έχει γίνει καλέ. Πολύ σοβαρά το έχει πάρει ότι δεν έγινε πρόεδρος της ΝουΔούλας.

Ράνια. Η βασίλισσα της Ιορδανίας.
Οι επισκέψεις υψηλών προσώπων στη χώρα μας προκειμένου να δείξουν το ενδιαφέρον τους για τους πρόσφυγες συνεχίζεται με την επίσκεψη της βασίλισσας της Ιορδανίας Ράνιας τούτη τη φορά. Η μεγαλειοτάτη θα επισκεφτεί τον καταυλισμό Καρά-Τεπέ στη Λέσβο, έπειτα από πρόσκληση της διεθνούς ανθρωπιστικής οργάνωσης IRC.
Έτσι μετά από την Σούζαν Σάραντον και την Αντζελίνα Τζολί η Ράνια είναι η τρίτη διάσημη γυναίκα που δείχνει το ενδιαφέρον της για τους πρόσφυγες.

Να ποιός θα σώσει την Ελλάδα. Καμαρώστε ξόανο.
Αν ακούσετε τις λέξεις "Πλεύση Ελευθερίας" καλό είναι να φυλαχτείτε λιγάκι αφού αυτές οι λέξεις είναι ο τίτλος του κόμματος που ίδρυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Εκείνη η γραφική και ανεκδιήγητη πρώην πρόεδρος της Βουλής.
Τελικά αυτή η φιλία Ζωής και Ραχήλ είναι το κάτι άλλο.
Δεξί της χέρι η Ραχήλ Μακρή με την οποία την ενώνει μεγάλη φιλία. Και σαν να μην έφτανε η ίδρυση του κόμματος αμέσως η Ζωή ζητά εκλογές. Μα αν γίνουν εκλογές οι μόνοι ψήφοι που θα πάρει θα είναι η δική της και της Ραχήλ.

Ρε παιδιά τι να έγινε ο Βαγγέλας; 
Να τελειώσω με μια θερμή παράκληση. Όποιος μάθει κάτι για τον Βαγγέλα τον Μεϊμαράκη ας με ενημερώσει. Πολύ ανησυχώ!!!!!


Αυτά, καλό σας Πάσχα και ο Χριστός που θα αναστηθεί ας ρίξει μια ματιά στη δυστυχισμένη Ελλάδα.



12 σχόλια:

  1. Καλή Ανάσταση, Φίλε μας!
    ...για να σωθεί η Πατρίσα!

    Φιλί,

    Υιώτα
    "αστοριανή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο αγαπητή μου Υιώτα.
      Μόνο με την Ανάσταση του Κυρίου υπάρχει ελπίδα να σωθεί η πατρίδα μας.
      Χρόνι;α σου πολλά και καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
  2. χαχα! Αν σου πω πως δεν είχα πάρει καν χαμπάρι την... απουσία του Βαγγέλα, τί θα μου πεις?
    Πραγματικά, λυπάμαι όταν χάνονται υπέροχοι άνθρωποι όπως ο Βόγλης και λυπάμαι πάρα πολύ που δυστυχώς ο φασισμός, είτε από άγνοια είτε από 1002 άλλους λόγους ανθεί...
    Καλό μας πάσχα, Ντένη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου καλή μου και να μην τον θυμάσαι τον Βαγγέλα δεν χάνεις και τίποτα σπουδαίο.
      Όσο για τον Βόγλη η απώλεια μεγάλη. Τι να κάνουμε.
      Καλό Πάσχα γλυκιά μου σε σένα και τον Γιάννη σου.

      Διαγραφή
  3. Καλέ μου φίλε Ντένη, όπου να'ναι θα περάσει όλο το Hollywood,καθώς η Σάρα και η Μάρα και.... Στην χώρα μας ήρθε και η Βανέσα Ρεντγκρειβ (ηθοποιος-πολιτικη ακτιβιστρια) αλλά προκοπη για αυτούς του καημένους ανθρώπους δεν βλέπω.
    Από την άλλη ο Βαγγέλας ή έπεσε σε κατάθλιψη ή κάτι ετοιμάζει... Ποιος ξέρει; Θα δούμε στη πορεία!
    Το άλλο είναι ότι 4 μέρες τώρα απεργούν οι δημοσιογράφοι κι από είδηση μηδέν! Πάλι καλά που έχουμε και το internet α ενημερωνόμαστε από καμια εφημερίδα.
    Δυστυχώς οι νέοι που δεν γνωρίσανε τον φασισμό από κοντά, αυτοί είναι που τον υποστηρίζουν σήμερα. Μου θυμίζουν λίγο τους ψευτοαριστερούς της χούντας, μόλις έρθει η ώρα θα τα φάνε κι αυτοί όπως όλοι. Όπως στην ταινία "Ξύπνα βασίλη" με τους Αλεξανδράκη, Ναθαναήλ, Κωνσταντίνου κλπ. Μόνο που οι φασίστες είναι τρις χειρότεροι.
    όπως το είπες κι εσύ, αυτό που λέιπει από την Ελλάδα είναι ο ηγέτης! Αλλά άντε να τον βρεις...
    Καλό Πάσχα εύχομαι, με υγεία κι αγάπη για όλους! Τα φιλιά μοτ και την αγάπη μου σε σένα και την οικογένειά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Νίκη μου καλή μου και αγαπητή μου.
    Η παρέλαση προσοπηκοτήτων δεν προσφέρει τίποτα στους πρόσφυγες. Απλά μεγαλώνει την προσοπηκότητα των επισκεπτών. Άλλωστε αυτό επιδιώκουν. Διότι όταν δεν έχεις κα΄τι να προσφέρεις ποιός ο λόγος; να τους επισκεφτείς. Μήπως για φωτογραφίες; Και τοπύτη η μαγαλειοτάτη έβγαλε σωρό τις φωτογραφίες.
    Όσο για την απεργία άστα. Εμείς εδώ προσπαθούμε από τα Αμερικανικά ΜΜΕ να μάθουμε τι γίνεται στην πατρίδα μας.
    Η κατάντια αυτής της χώρας είναι άλλο πράμα. Μόλις πριν λίγο διάβαζα σε αμερικανική εφημερίδ;α ότι στα αποχωρητήρια του αεροδρομίου Μακεδονίας στα δεν υπάρχει χαρτί υγείας.
    Νάσαι καλά καλή μου και καλό σου Πάσχα.
    Με αγ¨απη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λαός πλήρωνε, πληρώνει και θα πληρώνει πάντα αγαπητέ Ντένη...
    Όσον αφορά όλους αυτούς τους διάσημους που επισκέπτονται τους αναξιοπαθούντες πρόσφυγες και φωτογραφίζονται καμαρώνοντας ένας Θεός ξέρει τι, γιατί δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό με τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτουν;
    Σε μια πολύπαθη και τόσο ταλαιπωρημένη χώρα που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πλέον, κινητοποιούμαστε χωρίς οποιαδήποτε προβολή, για να προσφέρουμε από το υστέρημά μας οι περισσότεροι.
    Τα πιο πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καν τα στοιχειώδη για να περιθάλψουν τους ασθενείς, βαμβάκι από το σπίτι τους ζητάνε, εκεί έχουμε φτάσει! Δούλεψαν σκληρά τόσοι άνθρωποι με χαμηλό μισθό λόγω κρατήσεων, με την ελπίδα ότι θα έχουν μια καλή σύνταξη και το ανάλογο εφάπαξ για να περάσουν πιο άνετα τα υπόλοιπα λίγα ή πολλά χρόνια τους και το τελικό αποτέλεσμα είναι τραγικό!!!

    Ο Βαγγέλας μια και μου τον θύμισες, αν εμφανιστεί θα σε ενημερώσω αμέσως!
    Ο χαμός του εξαίρετου Γιάννη Βόγλη μας λύπησε πολύ...

    Ας ευχηθούμε Καλή Ανάσταση στις καρδιές και στην Ελλάδα μας!
    Την αγάπη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ΄αλήθεια αγαπητή μου Mary πάντα ο φουκαριάρης ο λαός πληρώνει.
      Αυτοί όλοι οι επισκέπτες στους χώρους των προσφύγων απλά προσπαθούν να ανεβάσουν τις κοινωνικές τους μετοχές. Συνήθως καλή μου σε τέτοιες περιπτώσεις οι απλοί είναι οι ευαίσθητοι.
      Όσο για την κατάντια της Ελλάδας με λύπη μου μεγάλη τα βλέπω κάθε μέρα στις ειδήσεις.
      Για τον Βόγλη να πω ότι η απώλεια είναι μεγάλη. Όσο για τον Βαγγέλα ευτυχώς που μας απάλλαξε από την παρουσία του.
      Την αγάπη μου καλή μου και καλό Πάσχα.

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα Ντένη!Όντως ο Βαγγέλης που χάθηκε;;; Η Κωνσταντοπούλου είναι είδωλο τελείωσε χαχαχαχαχα. Καλό Πάσχα.
    Ariadni st.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητή μου Ariadni St κατ΄αρχάς συγνώμη. Από λάθος μου έσβυσα το σχόλιό σου και το ξανάγραψα.
      Ο Βαγγέλας φαίνεται ότι αποφάσισε να μας αφήσει ήσυχους. ¨Οσο για την Κωνσταντοπούλου θα έχουμε καινούργια σειρά από κωμωδίες.
      Καλό σου πάσχα καλή μου.

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ κ.Ντένη πάντα ο απλός πολίτης πληρώνει και θα πληρώνει γιατί έχει κάνει και αυτός τις λάθος επιλογές του!
    Εγώ να σας ευχηθώ να περάσετε όμορφο και χαρούμενο Πάσχα και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή μου Μεταξία καλή σου μέρα.
    Να ξεκινήσω μ΄ένα μεγάλο "ευχαριστώ" για την επίσκεψη στο μπλογκ μου.
    Απόλυτο το δίκιο σου για τις λάθος επιλογές. Και αυτές τις λάθος επιλογές προσπαθούμε πάντοτε να επισημαίνουμε ώστε να γίνεται κατορθωτό να αποφεύγονται, αλλά....
    Σ ευχαριστώ για τις ευχές σου και αντεύχομαι για καλή Ανάσταση και όμορφο και χαρούμενο Πάσχα.
    Πιστεύω πως είσε από την Πάτρα. Εκεί έχω γεννηθεί και εγώ. Θα χαρώ να σε δω και στο άλλο μπλογκ μου, http://eftanhsa.blogspor.com
    Να είσε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή