Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ένας δολοφόνος ανάμεσά μας.



Προσωπικά δεν θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ούτε σαν μια απλή είδηση. Δεν αιφνιδιάστηκα, δεν ταράχτηκα. Ήταν κάτι που το περίμενα. Κάτι που, από καιρό ήμουν σίγουρος ότι θα συμβεί στην ώρα του.
Γιώργος Ρουπακιάς. Ο στυγερός δολοφόνος.
Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά, του στυγνού δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Και τούτο όχι διότι υπάρχει ο νόμος για την δεκαοκτάμηνη κράτηση όσο γιατί στην δίκη της Χρυσής Αυγής συμβαίνουν πολλά και επηρεάζεται από πολλά και πολλούς. Τριάντα μήνες από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σχεδόν δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Όλα δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά σ΄αυτή την πολύκροτη υπόθεση. Πρόκειται για ένα οργανωμένο έγκλημα που έγινε από ένα πολιτικό κόμμα έστω και αν αυτό το κόμμα κατ΄ομολογία είναι μια εγκληματική συμμορία. Και μια ανεύθυνη δήλωση του Υπουργού δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος δήλωσε, έχουμε ένα γενικό πρόβλημα βραδύτητας της ελληνικής δικαιοσύνης. Προβλήματα που έχει υποχρέωση αλλά και καθήκον να επιλύει ένας υπουργός.
Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών λοιπόν αποφυλακίζεται στις 18 του Μάρτη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
Όπως είναι γνωστό ο Ρουπακιάς δολοφόνησε με μαχαίρι τον άτυχο νέο στις 17 Σεπτεμβρίου του 2013. Ένα έγκλημα που το διέκρινε η αγριάδα, το μίσος και ελεεινότητα του δολοφόνου. Και τώρα, σε λιγότερο από ένα μήνα το κτήνος αυτό που ακούει στο όνομα Ρουπακιάς, θα βρεθεί ανάμεσα στους πολίτες της χώρας ελεύθερος και με δικαιώματα.
...λόγω παρέλευσης του ανωτάτου εκ του νόμου επιτρεπτού ορίου προσωρινής κράτησης...”αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου των Εφετών.
Πιστεύω ότι επιτρέπεται σε έναν πολίτη μιας δημοκρατίας να κρίνει τους νόμους και αυτό θα κάμω. Διότι ένας δολοφόνος σαν τον Ρουπακιά δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να δικαιούται κάποιας μεταχείρισης που μπορεί να αφορά άλλους. Άλλωστε η ίδια η μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου, η Μάγδα Φύσσα μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο MEGA είπε. ...ας μου εξηγήσει κάποιος τι είναι αυτός ο νόμος. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν νόμοι που να εξυπηρετούν και να ελαφρύνουν από την τιμωρία τέτοια υποκείμενα. Όσο αυστηροί και αν είναι οι περιοριστικοί όροι ο στυγνός δολοφόνος του Παύλου Φύσσα δεν θα πάψει να πιστεύει ότι η Πολιτεία τον υπολογίζει, τον σέβεται και του αποδίδει εκείνο που δικαιούται. Ενώ στην πραγματικότητα ένας δολοφόνος σαν αυτόν δεν θα πρέπει να δικαιούται τίποτα.
Ο Παύλος Φύσσας.
Δια του δικηγόρου της η οικογένεια του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα δίνει την δική της θέση στην απόφαση αυτή του Συμβουλίου Εφετών.
Η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Άρειος Πάγος αλλά και ο δικηγορικός σύλλογος έχουν τεράστια ευθύνη για την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.
λέει ο Γεώργιος Μαραγκός, δικηγόρος της οικογενείας Φύσσα.
Ο δικηγορικός σύλλογος επί δύο μήνες δεν χορηγούσε άδειες να πάμε να δικάσουμε και έμεναν στην αποχή των δικηγόρων.
Ο Ρουπακιάς κατέστη κρατούμενος πολυτελείας εντός της οικίας του κατά το βούλευμα. Από δω και πέρα η υπόθεση θα εκφυλίζεται όπως έχει εκφυλιστεί μέχρι σήμερα.
Όσο κι΄αν οι όροι έχουν χαρακτηριστεί σαν περιοριστικοί τίποτα δεν θα απαγορεύσει στον Ρουπακιά να δέχεται στο σπίτι του φίλους, να τρώνε, να πίνουν και να διασκεδάζουν. Όλη η Χρυσή Αυγή θα περάσει από το σπίτι του δολοφόνου. Και τότε να δούμε τι θα γίνει.
Η εκδίκαση της υπόθεσης, η δίκη της Χρυσής Αυγής και στην οποία ένας εκ των κατηγορουμένων είναι ο Ρουπακιάς, παρ΄όλο που έχουν περάσει 10 μήνες από την ημέρα που άρχισε βρίσκεται ακόμη στην αρχή αφού από τους 140 μάρτυρες έχουν εξεταστεί μόνο οι 15. Και με αυτόν το ρυθμό θα βαδίζει η δίκη αφού όλα δείχνουν ότι κάποιοι δεν βιάζονται.
Απορίας άξιον από πολλούς είναι το γιατί ο Ρουπακιάς ο οποίος βαρύνεται με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, γιατί και για ποιόν λόγο βρίσκεται ανάμεσα στους περίπου 70 κατηγορουμένους της Χρυσής Αυγής και δεν δικάζεται ξεχωριστά, όταν μάλιστα έχει παραδεχτεί και έχει ομολογήσει ότι αυτός είναι ο δολοφόνος του άτυχου Φύσσα. Αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί η δίκη του, δέκα μήνες τώρα, θα είχε τελειώσει και το ελεεινό αυτό υποκείμενο θα βρισκόταν κατάδικος σε κάποιο κελί.
Χαρακτηριστικό της δίκης κάτι που έχει αναφερθεί από πολλά ΜΜΕ είναι ότι η εισαγγελέας αποφεύγει να απευθύνει στους μάρτυρες ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Στη ροή της δίκης υπήρξε η δήλωση του προέδρου της εγκληματικής οργάνωσης, του Νίκου Μιχαλολιάκου, ότι
...η Χρυσή Αυγή αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.
Κι΄ενώ η δήλωση αυτή προβληματίζει όχι μόνο την ελληνική κοινωνία αλλά όλο τον κόσμο έναν μόνο παράγοντα δεν προβληματίζει. Το δικαστήριο της δίκης. Γιατί;
Μάγδα Φύσσα, η μητέρα του θύματος. 
Οι μόνες λέξεις που ταιριάζουν σ΄αυτόν το ψυχρό δολοφόνο είναι οι λέξεις που άφησε να βγουν από το στόμα της η μάνα του δολοφονημένου Παύλου, η Μάγδα Φύσσα.
Δεν θα φύγω από αυτή τη ζωή αν δεν τον κρεμάσω. Απλά ο πόνος μιας μάνας που τα λέει όλα.



2 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν λόγια! Δεν ειναι ο μονος δολοφονος που κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλα ειναι σαν να τον επιβραβεύουν να κανει κι άλλα εγκλήματα και να αφαιρεσει ψυχες! Με ποια λογικη τον αφησαν ελευθερο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς, καλέ μου φίλε, ζούμε σε μια κοινωνία που η δικαιοσύνη είναι στην αφάνεια..
    Όπως γράφει και η Αριάδνη, είναι πολλοί οι δολοφόνοι που κυκλοφορούν ελεύθεροι.. :-(
    Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή