Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αυτά που βρήκα.



Από την εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ της Χίου τα πάρα κάτω και από την στήλη, “Αληθινά”
Ο συντάκτης της στήλης αναρωτιέται γιατί βλέπουμε μόνο άσπρα μαλλιά.
Αλήθεια, που είναι τα παιδιά μας κι΄αν δεν θέλουμε να το εξειδικεύσουμε, που είναι τα Ελληνόπουλα; Κατ΄αρχήν κάποιοι επιλέγουν την θάλασσα, αυτή που μας ταΐζει και τώρα στην κρίση, άλλοι τη δουλειά που υπάρχει στην οικογένεια, με ό,τι ρίσκο συνεπάγεται, αφού όποιος επιχειρεί στη χώρα υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι απλά κορόιδο, αλλά σίγουρα νεκρός. Αυτό είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα, αλλά μαθημένοι να ζούμε με το εφήμερο ή δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε την δυνατότητα να το δούμε. Ευτυχώς υπάρχουν στοιχεία που μελετούν το φαινόμενο εδώ και πέντε χρόνια, χαρακτηρίζοντάς το ως καταστροφή για την Ελλάδα, αφού αφορά διαρροή πνευματικού κεφαλαίου που δεν αποτιμάται οικονομικά στις λεπτομέρειές του αλλά μόνο χοντρικά.
Και τα ελληνικά νιάτα για μια ακόμη φορά παίρνουν τους δρόμους της ξενιτιάς..

Αλήθεια εκείνη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τι γίνεται; Έχουν σκοπό να προχωρήσουν στο τέλος; Οι αποδείξεις των δολοφονιών από αυτά τα τέρατα είναι πολλές και εξακριβωμένες. Ποιος ο λόγος να πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσα σ΄αυτή την κρίση; Ένας χρυσαυγίτης επί μια δεκαετία, μάρτυρας στη δίκη μιλάει στο Έθνος της Κυριακής” και αποκαλύπτει.
Γιώργος Ρουπακιάς. Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα.
Ήξερα ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσαν να αντέχουν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής....Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε....Ο άνθρωπος αυτός (ο Φύσσας) ήταν πολύ εύσωμος, μας χτύπαγε ανελέητα και κάποιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να το κάνει. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς πήρε την απόφαση αυτόβουλα.

Ωστόσο, το πιο σοκαριστικό που αποκαλύπτει ο μάρτυρας είναι ότι στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό ότι ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του δώσουνκάποιον να σκοτώσει. Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω έλεγε συχνά ο Ρουπακιάς σύμφωνα με τον μάρτυρα.
Στη μακροσκελή συνέντευξή του στην εφημερίδα ο μάρτυρας αφηγείται όλο τον τρόπο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης. Αναφέρει τον στρατιωτικό τρόπο που λειτουργούσαν, τον στρατιωτικό τρόπο εκτέλεσης των μελών της αλλά και την συμμετοχή βουλευτών του κόμματος, βαθμοφόρων και ηγετικών στελεχών σε όλες τις βιαιοπραγίες και ξυλοδαρμούς εναντίων μεταναστών και αναρχικών.

Αυτή είναι η εγκληματική Χρυσή Αυγή.
Ακόμη ο μάρτυρας αναφέρεται στις διασυνδέσεις της εγκληματικής οργάνωσης με την αστυνομία υποστηρίζοντας ότι η οργάνωση είχε άκρεςπαντού ακόμα και μέσα στην αστυνομία και τις φυλακές.
Είχαμε πολλούς αστυνομικούς, λέει χαρακτηριστικά, που μας βοηθούσαν και μας έδιναν πληροφορίες για πινακίδες, διευθύνσεις ατόμων που μας ενδιέφεραν ή μας κάλυπταν όταν δέρναμε αντιφασίστες.
Για το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα λέει.
Είδα τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη, να βρίσκεται στο σημείο στην Παναγή Τσαλδάρη και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης. Ύστερα τον είδα να φεύγει, πριν την δολοφονία, με ένα μηχανάκι. Οι χρυσαυγίτες φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του.
Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν αστυνομικοί και μου είχε κάνει εντύπωση που έμειναν άπραγοι. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας, που τον φώναζαν Τσιχ

Έξω από τα γραφεία του κόμματος, στη λεωφόρο Μεσογείων η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επέλεξε να γιορτάσει την επέτειο των είκοσι χρόνων των Ιμίων. Βέβαια ποια σχέση μπορεί να έχει το εγκληματικό και δολοφονικό συνδικάτο της Χρυσής Αυγής με τα όσα έγινα στα Ίμια εκείνο το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου του 1996 μένει αναπάντητο. Πιθανό για να δώσει την ευκαιρία στον παράφρονα αρχηγό των δολοφόνων Μιχαλολιάκο να υψώσει επιδεικτικά το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό κατά την άφιξή του στα γραφεία και να γίνει παγκόσμιο θέμα να ανέχεται η Ελλάδα τέτοιες καταστάσεις.

Τρακτέρ στον κόμβο Τρικάλων.
Και στην Ελλάδα φυσικά εξακολουθεί η τραγελαφική κατάσταση. Τα τρακτέρ έχουν πλημμυρίσει όλους τους κόμβους τεμαχίζοντας την χώρα και εμποδίζοντας τις μετακινήσεις.. Σε πάνω από είκοσι χιλιάδες υπολογίζονται τα τρακτέρ. Και πολύ σωστά κάποιος μικρούλης ρωτάει τον μπαμπά του
-Μπαμπά, αφού έχουμε τόσες χιλιάδες τρακτέρ γιατί εισάγουμε λαχανικά από την Τουρκία;
Οποιαδήποτε απάντηση δεκτή.

Και τελειώνω με την απόφαση των διευθυντών της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου να ανεβάσουν με το έτσι θέλω την τελευταία παράσταση του έργου “Ισορροπία του Nash” που στηρίζεται σε κάποια κείμενα από το βιβλίο του αρχιδολοφόνου της 17 Νοέμβρη, Σάββα Ξηρού. Να δηλώσω ότι ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της τέχνης. Όμως το να παρουσιάζεις στο κοινό το έργο ενός ανθρώπου που για χρόνια σκορπούσε το φόνο και το αίμα στη χώρα του δολοφονώντας αθώους οικογενειάρχες πιστεύω ότι είναι έξω από κάθε λογική.
Όμως επ΄αυτού θα τα ξαναπούμε.

Η ιστοσελίδα μου http://eftanhsa.blogspot.com σας περιμένει για να σας προσφέρει όμορφα ταξίδια στα ονειρεμένα Εφτάνησα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου