Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Eναέριες παραβιάσεις.



Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου από τους Τούρκους στον εναέριο χώρο της Συρίας, έχει ξεσηκώσει θύελλα συζητήσεων στους πολιτικούς κύκλους όλου του κόσμου. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία προέβη στην κατάρριψη του αεροσκάφους ενοχλημένη από την παρουσία του στο χώρο αυτόν που είναι γεγονός ότι διακινούνται τεράστιες ποσότητες λαθραίου πετρελαίου αλλά και ναρκωτικών. Ένα εμπόριο που έχει αποδεχτεί ότι αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια. Η Τουρκία, πιστή στην πάγια τακτική της προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Και ενώ βρίσκεται σε πλήρη αποδεδειγμένο άδικο ο νέος Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής, ο πρόεδρος Ερντογάν, υψώνει φωνές και απειλές προς την Ρωσία και της εφιστά την προσοχή “να μην ρίχνει λάδι στην φωτιά” Αν όλα αυτά δεν είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε σημείο δίκιου για την Ρωσία τότε αναρωτιέμαι τι μπορεί να είναι και πόσο μεγάλο είναι το θράσος των Τούρκων οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν σε όλον τον κόσμο το ανύπαρκτο δίκιο τους. Ακούστηκε τόσο από το στόμα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
όσο και από τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν τίποτε πάρα πάνω από την υπεράσπιση του εναέριου χώρου της και με παρόμοιους τρόπους υπερασπίζεται την εδαφική της ακαιρεότητα και τα θαλάσσια ύδατα της. Αν έτσι έχουν τα πράγματα και αν κόπτονται για το δίκιο της υπεράσπισης των συνόρων τους τότε θα πρέπει να αναγνωρίζουν και το δίκιο των άλλων κρατών να υπερασπίζονται και αυτά τα σύνορα του εδάφους, του αέρος και της θάλασσας. Όμως τα εναέρια σύνορα της Ελλάδας καθημερινώς παραβιάζονται και όχι μία αλλά πολλές φορές. Καθημερινά τα τουρκικά αεροπλάνα κάνουν περιπάτους πάνω από τα ελληνικά νησιά και όχι δεκαεφτά δευτερολέπτων, όπως λέγεται για το ρωσικό που κατέρριψαν, αλλά μισής ώρας και πιο πολύ κάθε φορά που βρίσκονται πάνω από το Αιγαίο.
Προχτές για παράδειγμα ένα σμήνος τεσσάρων τουρκικών αεροπλάνων διέγραφαν κύκλους για μισή και πλέον ώρα πάνω από το συγκρότημα των νήσων Φούρνοι, Ανθρωποφάγι, Αγαθωνήσι ενώ την ίδια στιγμή δυο άλλα πετούσαν προκλητικά πάνω από την Λέσβο. Αν δεν διαθέταμε ψύχραιμους πιλότους, όπως διατύπωσε σε κάποια σχόλια στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα έπρεπε να είχαμε πάρα πολλές καταρίψεις τουρκικών αεροπλάνων.
Όλα αυτά είναι γνωστά παγκοσμίως και κανένα κράτος, καμιά κυβέρνηση, κανένας πολιτικός δεν βρέθηκε να πει. “τι γίνεται στο Αιγαίο; Ποίοι είναι αυτοί που επιδεικτικά δεν σέβονται τα δικαιώματα του εναέριου ελληνικού χώρου;” Μόνο τώρα ακούστηκε από το στόμα του Ρώσου υπουργού εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ ότι πάνω από χίλιες πεντακόσιες παραβιάσεις του εναερίου χώρου της Ελλάδας τον χρόνο κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο.
Κι΄ακόμη να πούμε ότι πριν από δυο χρόνια μια κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έφτασε επιδεικτικά μέχρι το Σούνιο όπου επί τέλους κάποιος από τους Έλληνες πολιτικούς υπεύθυνους εδέησε να δώσει το σήμα για την καταδίωξή της.

Και στο χώρο του εδάφους δεν σταματούν να να παραβιάζουν τα ελληνικά σύνορα αφού για χρόνια οι λαθρέμποροι όργωναν τον Έβρο διακινώντας χιλιάδες λαθρομετανάστες.
Ούτε μια φορά σε όλες αυτές τις παραβιάσεις των ελληνικών συνόρων η επίσημη Τουρκία δεν πήρα μια πολιτισμένη θέση, δεν ζήτησε μια συγνώμη. Απλούστατα διότι αυτοί είναι οι άνθρωποι που κυβερνούν αυτή την χώρα.

Ευτυχώς για την χώρα μας που πολιτισμένα καταφέρνει να τα ξεπερνά όλα αυτά. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα του ρωσικού αεροπλάνου θα ταρακουνήσει όλους τους πολιτισμένους λαούς και θα θελήσουν να πάρουν μια θέση απέναντι της προκλητικής Τουρκίας.  

6 σχόλια:

  1. Έχω την εντύπωση πως ζούμε στην εποχή του παραλογου...
    Για τον χ,ψ λόγο μπορεί να καταρριφθεί ένα αεροπλάνο, μπορεί να γαζώσει κανείς τα παιδιά σε μια σχολική αίθουσα, μπορεί να γίνει το οτιδήποτε...
    Εν ψυχρώ ή εν θερμώ, δε με αφορά... Έχουμε χάσει τη λογική μας. Μπαίνει πάνω απ'όλα το συμφέρον, η τυφλή υποταγή (κάπου) κτλ... Έτσι εύκολα αφαιρείται μια ζωή? (Απ' όπου κι αν προέρχεται...)
    Ας βρούμε φώτιση... ... ...

    *Ελπίζω η σύζυγός σου να είναι καλύτερα!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτα δίκιο αγαπητή μου Γιάννα. Προχτές εδώ, στην Καλλιφόρνια είχαμε 14 νεκρούς και καμιά εικοσαριά τραυματίες. Πίστεψέ με φεύγουνε τα μικρά μας το πρωί για το σχολείο και τρέμει η ψυχή μας. Δυστυχώς ζούμε σ΄έναν κόσμο τρελό.
      Με τη σύζυγο έχουμε μέλλον ακόμη. Ελπίζουμε να το ξεπεράσουμε.
      Νάσαι καλά καλή μου.

      Διαγραφή
  2. Όπως είχε πει και ο αείμνηστος Νεοκλής Σαρρής "Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει μόνο ποινικό μητρώο" Αυτό άλλωστε θυμόμαστε οι περισσότεροι όταν ακούμε ή μιλάμε για την συγκεκριμένη χώρα.... Άλλωστε είναι πολεμοχαρής χώρα και λαός, πως να το κάνουμε; Ελπίζω μόνο να μην έχουμε χειρότερα τράβαλα, γιατί τους Ρώσους δεν τους έχω για να κάθονται με σταυρωμένα χέρια...
    Καλό Σ/Κ εύχομαι, με υγεία για όλους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι χαρακτηρισμοί του Σαρρή για την Τουρκία είναι πολύ σωστοί, αγαπητή μου Νίκη. Δυστυχώς πρόκειται για ένα λαό ημιβάρβαρο. Όσο για την Ρωσσία να σου πω ότι πολύ φοβάμαι πως θα προσπαθήσει να πάρει το αίμα της πίσω και να δούμε τότε τι θα γίνει.
      Αυτά και θα τα πούμε Νίκη μου.

      Διαγραφή
  3. Σε διαβάζω φίλε Ντέννη και δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου.
    Βρε πού πάμε, είναι η απάντηση ερώτηση, όπως έλεγε κι μεγάλος ηθοποιός Βασίλης Αυλωνίτης.
    Ούτως ή άλλως είμαστε για γέλια και για κλάματα.
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρένα μου καλή μου φίλη, δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο ο οποίος έχει καταληφθεί από μεγάλη τρέλα. Κι΄επόμενο είναι στ΄αλήθεια να μην ξέρουμε που πάμε.
    Ο Θεός να μας βοηθήσει αν και φοβάμαι ότι μάλλον μας έχει βαρεθεί κι΄αυτός.
    Την αγάπη μου καλή μου φίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή