Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ένα πέρασμα από όλα.



Μετά από πέντε μηνών διαπραγματεύσεις συζητήσεις, προτάσεις, αποφάσεις, αντιρρήσεις, διαλόγους, εισχωρήσεις και αποχωρήσεις βρισκόμαστε ακόμα στα πρώτα βήματα των διαπραγματεύσεων αφού και από τις δυο πλευρές τίποτα δεν έχει γίνει, τίποτα δεν αποφασίστηκε και τίποτα δεν υπάρχει και δεν δίνεται καμιά αλήθεια στον λαό.
Πριν από καιρό η κυβέρνηση θριαμβολογούσε ότι η συμφωνία καθαρογράφεται. Κι΄εμείς ακόμη περιμένουμε την καθαρογραμμένη. Φαίνεται πω μάλλον δεν βρήκαν χαρτί και μελάνι. Τελικά τώρα αφήνουν να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα και η χώρα μας βρίσκεται στο έλεος αυτών που για άγνωστους λόγους ονομάζουν θεσμούς. Κι΄η Ελλάδα βρίσκεται στην αγωνία τι θα ξημερώσει η επομένη.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε και την αξιότιμη πρόεδρο της ελληνικής Βουλής τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να συνεχίζει να αναστατώνει την Ελλάδα με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά της και να μην βρίσκεται ένας υπεύθυνος από το κόμμα της να την επαναφέρει στην τάξη. Άντε να δούμε που θα φτάσουμε με δαύτη.
Πρωτοφανής η απόφασή της να επιστρέψει στον Γιάννη Στουρνάρα την έκθεση της Τράπεζας τη Ελλάδας. Βέβαια η υπόθεση παίρνει μεγάλες διαστάσεις διότι η παράλογη αυτή απόφαση της προέδρου της Βουλής φαίνεται ότι είναι και κομματική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά αυτό πηγαίνει την σύγκρουση ένα βήμα ακόμα πάρα πέρα αφού τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ήδη ξεσηκωθεί.
Ήδη στη Νέα Δημοκρατία τα όργανα συνεδριάζουν και μάλλον πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, να ληφθεί απόφαση για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου αφού η απόφασή της για επιστροφή της έκθεσης στην Τράπεζα της Ελλάδας αποτελεί θεσμική εκτροπή.
Μάλιστα το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ πρόκειται να προχωρήσοιυν σε παρέμβαση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να σταματήσει να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές από την πρόεδρο της Βουλής.
Ακόμη και τα ξένα Μέσα ασχολήθηκαν με την κίνηση αυτή της προέδρου της Βουλής χαρακτηρίζοντάς την “..μια κίνηση άνευ προηγουμένου...” Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική “Εφημερίδα” ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Μέϊσον που βρίσκεται στην Αθήνα δήλωσε ότι “...η Ζωή Κωνσταντοπούλου ουσιαστικά πέταξε πίσω την έκθεση σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει πόλεμο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την κεντρική τράπεζα.”

Δεν είναι καθόλου παράξενο που την πρόεδρο της Βουλής ακολούθησε και η γνωστή και μη εξαιρετέα Ραχήλ Μακρή στην επίθεση κατά του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και μάλιστα πιο άγρια και πιο επιθετική αφού δηλώνει ότι θα υποβάλει και μήνυση κατά του κ. Στουρνάρα με την κατηγορία ότι προωθεί το Grexit. Μάλιστα η Ραχήλ μας θα ζητήσει από τις εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την ύπαρξη ενδεχομένου δόλου εκ μέρους του Γιάννη Στουρνάρα στο σύνολο των δηλώσεων του “...που διακυβεύουν την σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και υποκινούν άμεσα τους πολίτες σε πράξεις πανικού...” Βέβαια η διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υποκινεί τους πολίτες σε πράξεις πανικού. Πάντως η κ. Μακρή ακόμη δεν δήλωσε πότε θα εκτυπώσει τα δισεκατομμύρια ευρώ που είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Ελλαδίτσα μου σε τι χέρια έχεις πέσει.

Την υποψηφιότητα του για την προεδρία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και άγνωστο για ποιο λόγο δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην Ελλάδα και τις δύσκολες ώρες που περνάει. Μίλησε για το χρέος που έχουν οι ΗΠΑ και το οποίο αγγίζει το ύψος των είκοσι τρισεκατομμυρίων λέγοντα ότι “...όταν θα φτάσει στα εικοσιτέσσερα τρις θα γίνουμε σαν την Ελλάδα. Μια χώρα που δεν μπορεί να σωθεί με τίποτα.”

Θέλω να πιστεύω ότι μετά από αυτή την εξαιρετική αγάπη για την πατρίδα μας δεν θα υπάρχει ομογενής που θα σκεφτεί να τιμήσει με την ψήφο του αυτόν τον μεγάλο εχθρό της πατρίδας μας. 

1 σχόλιο:

  1. Nτένη μου με όλο το σεβασμό που σου έχω, είμαι απ' αυτούς που θεωρούν πως -επιτέλους- τα χέρια που πέσαμε, είναι καθαρά και έντιμα. Το ότι ανέλαβαν το τιτάνιο έργο να μας "ξεσκατώσουν" απ' τα χέρια της διαπλοκής και της ρεμούλας που μας οδήγησαν στη χρεωκοπία και την υποδούλωση, τα κάνει δυο φορές πιο αξιόπιστα για να ακουμπήσουμε επάνω τους τις λιγοστές ελπίδες μας.
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή