Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Η ζωγραφιά του μίσους. 


Σ τ΄αλήθεια δεν ξέρω πως να χαρακτηρίσω την συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στη χώρα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτή η χώρα είναι φίλη, σύμμαχος και εταίρος μας μέσα σε μια Ένωση κρατών, που υποτίθεται ότι όλα τα μέλη έχουν όχι μόνο τις ίδιες υποχρεώσεις αλλά και τα ίδια δικαιώματα.
Η συμπεριφορά τόσο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελλα Μέρκελ όσο και του υπουργού οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε, μαζί τους και ο Ολλανδός πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάϊσελμπλουμ, είναι καθαρά συμπεριφορά αφεντάδων σε σκλάβους και ίσως ακόμα χειρότερη. Ο γερμανικός τύπος στο σύνολό του, με την ανοχή τους και διόλου απίθανο και με τις προτροπές τους, έχει κηρύξει έναν ιερό πόλεμο μίσους και ντροπής ενάντια στη χώρα μας και τον λαό της. Χλευάζουν ακόμη και αυτή την ελληνική ιστορία την οποία σεβάστηκαν για αιώνες όλοι οι λαοί της γης. Διακωμωδούν την θλιβερή κατάσταση του λαού της χώρας μας που χτυπημένος από την κρίση, που αυτοί του φόρτωσαν, αγωνίζεται να επιβιώσει. Το μίσος είναι ζωγραφισμένο στα πρόσωπα και των τριών αυτών πολιτικών όταν αρχίζουν να μιλούν για την Ελλάδα. Τα λόγια τους είναι σκέτο δηλητήριο για κάθε τι που αφορά την Ελλάδα. Λέξη καλή δεν έχει βγει ποτέ από τα χείλια τους. Κι΄ούτε ποτέ μας έδειξαν αν γνωρίζουν να χαμογελούν.
Είναι γεγονός ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με κάποιους Έλληνες που δεν έμοιαζαν σε τίποτα με αυτούς, που όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έσκυβαν ταπεινά μπροστά τους τα κεφάλια σαν κάποιοι μεγάλοι ένοχοι. Δεν περίμεναν ποτέ ότι μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015 οι νέοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού θα βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες του Eurogroup χωρίς γραβάτες, με τα πουκάμισα έξω από τα πανταλόνια αλλά και με το ύφος ότι και εμείς είμαστε ίσοι με σας. Αυτοί οι κύριοι των Βρυξελλών έχουν μάθει να μετράνε την αξία ενός ανθρώπου από ένα κουρέλι πανί κρεμασμένο στο λαιμό του. Ο πολλά βαρύς Σόϊμπλε δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει το ότι ένας Βαρουφάκης μπόρεσε να σταθεί μπροστά του με το κεφάλι ψηλά και να μην τον προσκυνήσει. Κοντά του κι΄ο Ολλανδός, Γερούν Ντάϊσελμπλουμ δεν μπόρεσε να πιστέψει ότι ένας άγνωστος μέχρι χτες Έλληνας μπορεί να είναι πιο ψηλά απ΄αυτόν. Και η μεγάλη κυρία της Γερμανία και αφέντρα της Ευρώπης, Άγγελλα Μέρκελ, ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει ότι οι Έλληνες τη` αμφισβήτησαν και αδιαφόρησαν προσπερνώντας την.
Έτσι άρχισε ο πόλεμος. Το τείχος της έχθρας και του μίσους ορθώθηκε μπροστά στις προτάσεις που κουβαλούσαν μαζί τους οι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού. Προτάσεις για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη ζωή του λαού της χώρας. Προτάσεις για να πάψουν οι Έλληνες να πεινάνε. Προτάσεις για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα χείλια των μικρών παιδιών και να μην πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς φαγητό. Η απάντησή του ήταν ΝΕΙΝ που στα γερμανικά θα πει όχι. Αυτά έχουν να προσφέρουν η Μέρκελ, ο Σόϊμπλε και ο Ντάϊσελμπλουμ στους Έλληνες. Τους ευχαριστούμε αλλά κάποτε θα μας το πληρώσουν.

Παρακαλώ περάστε από την ιστοσελίδα μου http://eftanhsa.blogspot.com και θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον. Γράψτε τη γνώμη σας. 

12 σχόλια:

  1. Όλα κάποτε πληρώνονται αγαπητέ μου Denni, όπως πολύ σωστά γράφεις! Αργά ή γρήγορα ο καθένας τελικά παίρνει αυτό ακριβώς που του αξίζει.... Εμείς, πολιτικοί και πολίτες, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να υποστηρίξουμε τα συμφέροντά μας! Καλό ΠΣΚ εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Νίκη μου καλή μου.
      Θα πρέπει κάποτε όλοι μας να καταλάβουμε ότι κύριος σκοπός μας θα πρέπει να είναι το συμφέρον της πατρίδας μας.
      Καλό σου Σ/Κ

      Διαγραφή
  2. Κάποτε σε αυτή την χώρα που γεννηθήκαμα οι γονείς μας μας δίδαξαν να ζούμε τιμια σύμφωνα με αυτά που έχουμε.
    Τα δανεικά είνια δυο φορές πληρωμένα, μια που τα παίρνεις και τα ξοδεύεις σε σπατάλες και μια που θα τα πληρώσεις πίσω.
    Φίλε στο χωριό το Ουίσκι ήταν το εθνικό ποτό των βοσκών, το αυτοκίνητο μερσέδες, για να πηγαίνουν να ξημερώνοντε στα Μπαρ, εκτός από το αγροτικό πυ δεν το καταδεχόταν πια!

    Όλα αυτά τα χρήματα που δεν έπιασαν τόπο ζητούν να πληρωθούν πίσω,
    Το πως δεν έχω την παραμικρή ιδέα.
    Θέλεις νάσαι ανεξάρτητος θα ζεις και θα παράγεις σύμφωνα με την ικανότητά σου.
    Ακόμα και σήμερα εδώ που ζούμε, έχεις προσφορές από δεκάδες πιστωτικές κάρτες credit cards όχι δεν θέλω τις πετώ στα σκουπίδια, εκτός, εκτός αν έχεις προμελετημένο σκοπό να κάνεις απατεωνιά, α κλεψεις όσα μπορείς και να χαθείς...

    την καληνύχτα μου
    Γαβριηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου Γαβρίλη δεν κατάλαβες τι γράφω και τι θέλω να πω με αυτά που γράφω.
      Δεν αρνήθηκα ποτέ την υποχρέωσή μας να επιστρέψουμε αυτά που μας δάνεισαν.Τουναντίον είμαι από αυτούς που συνέχεια αναφέρω τις υποχρεώσεις μας. Όμως κι΄αυτοί που λέγονται "εταίροι μας" δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μας εξευτελίζουν. Πιστεύω πως δεν παρακολουθείς την πολιτική κατάσταση και δεν γνωρίζεις τον πόλεμο που όλοι τους έχουν εξαπολύσει ενάντια στην πατρίδα μας. Δεν γνωρίζεις τι γράφουν οι γερμανικές εφημερίδες και τι επίθετα δίνουν στην πατρίδα μας. Γι΄αυτό το μίσος γράφω. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μισούν και να εξευτελίζουν την πατρίδα μου έστων κι΄ αν τους οφείλει κάποια χρήματα.
      Αυτά φίλε και νάσαι καλά.

      Διαγραφή
  3. Είμαι κι εγώ εναντίων αυτών που βρίζουν την Ελλάδα,
    Την πολιτική σπάνια την παρακολουθώ όπως και την θρησκεία, κα τα δυο μου φέρνουν αλεργίες.

    Όμως παίρνω παράδειγμα τον εαυτον μου χρόνια στο κουρμπέτι πολλά χρόνια φίλε και όμως η Ελληνική κυβερνηση δεν μου εξέδιδε διαβατήριο για χρόνια πολλά επειδή όταν κλήθηκε η η ηλικία μου δεν ήμουν στην Ελλάδα αφού έφυγα μικρό παιδί.
    στα προξενεία στς πρεσβείες ήμουν μη επιθυμητός, λες και ήμουν ο Λήσταρχος Γιαγκούλας, κι όλα αυτά για πολλά, πολλα χρόνια, πάρα πολλά φίλε για να ξεχαστούν,
    Όχι δεν ήμουν Αμερικανός, ούτε πλούσιος, αλλά Έλληνας γέννημα και θρέμα, που δεν είχα κανένα μπαρμπα στην ῾Κωρόνη῾ ή γνωστούς πολιτικούς, για μια νόμιμη γωνιά να δουλέψω.

    Κατα τα άλλα όλα καλά

    χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σέβομαι όλα όσα γράφεις καλέ μου φίλε.
      Ας ελπίσουμε αυτοί οι νέοι πολιτικοί να μπορέσουν να αλλάξουν την τύχη της πατρίδας μας.

      Διαγραφή
  4. Αγαπητέ Ντένη , τους τα λες με το γάντι! Απορώ πώς κρατήθηκες!
    Ανακατεύομαι βλέποντας τα ξινισμένα μούτρα τους!
    Επιτέλους κάποιοι όρθωσαν ανάστημα... Αλλά μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τους πουλημένους χαιρέκακους εδώ, που περιμένουν ανυπόμονα να φάμε τα μούτρα μας! :(
    Τα φιλιά μου :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα μπορούσα να τους τα πω πολύ πιό άγραια Αριστέα μου, όμως τα άφησα για αργότερα αφού, όπως θα δεις, θα ακολουθήσουν και άλλα.
      Αυτοί οι "πουλημένοι χαιρέκακοι" που λες δεν έχουν καταλάβει ακόμη ότι πλέον έχουν ξοφλήσει. Άστους να κοιμούνται.
      Φιλάκια και από μένα.

      Διαγραφή
  5. Αν σκεφτείς πως οι πρόγονοί τους ήταν αυτοί που στήνανε στον τοίχο τους δικούς μας προγόνους και τους εκτελούσαν, που αφάνισαν τον τόπο μας και άφησαν πίσω τους μια κατακρεουργημένη Ελλάδα, είναι ντροπή να νιώθουμε εμείς χρεωμένοι απέναντί τους. Όσο κι αν δουλεύουν τη μηχανή της προπαγάνδας τους, η ιστορία τους έχει καταγράψει ως σφαγιαστές και βάρβαρους. Όσο για τους δικούς μας τους οσφυοκάμπτες, θα βρουν κι αυτοί την τιμωρία που τους αξίζει. Οι "κουκούλες" τους έπεσαν και όλοι θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Ντένη αυτό που έγινε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, ήταν μια γενοκτονία. Και όπως το λες κι εσύ, κάποτε θα μας το πληρώσουν!...
    Χαιρετισμούς πολλούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς Μαρία μου έζησα την Κατοχή της πατρίδας μας από αυτά τα ανθρωπόμορφα τέρατα. Μέσα στην παιδική μου ψυχή έφταναν τα εγκλήματά τους στο Δίστομο, στα Καλάβρυτα, στην Κρήτη, στην Καισαριανή και σε όλη την Ελλάδα. Και σήμερα ο Σόϊμπλε έχει το θράσος να μας κουνάει το δάχτυλο. Αυτό το δικαίωμα του έδωσαν οι άθλιοι της Ελληνικής Βουλής.
      Ελπίζω πως κάποια μέρα θα το πληρώσουν όλοι.
      Νάσαι καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  6. Τα λεφτά που δανείζονταν η Ελλάδα ξοδεύτηκαν σε μίζες για γερμανικές εταιρίες, αγορές υποβρυχίων και άλλων δεινών, φαγώθηκαν από αυτούς που τάχα κυβερνούσαν με αυτούς που σήμερα μας κουνάνε το δάχτυλο, ενώ μέχρι χθες έκαναν τα στραβά μάτια γιατί έτσι τους βόλευε..
    Το αν χρωστάνε οι αγρότες, ή οι όποιοι χρωστάνε, κι αν έφαγαν τις επιδοτήσεις που τους δόθηκαν για να ΜΗΝ καλλιεργούν δεν είναι ο λόγος που φτάσαμε εδώ!
    Μας πήραν τις καλλιέργειες, χωρίς να δώσουν εναλλακτικές, μας πήραν ό, τι είχαμε και δεν είχαμε, προετοιμάζοντας με συνέπεια και γνώση το έδαφος για φτηνά εργατικά χέρια και μας ζητάνε και τα ρέστα...
    Ό,τι και να πούμε λοιπόν δίκιο έχουμε!!

    Μια χαρά τα είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Μαρία μου. Είχαμε γίνει τα πιόνια ενός καλοστημένου παιγνιδιού για να μας φτάσουν σ΄αυτό το σημείο και να θέλουν να φάνε και τη γη της πατρίδας μας.
      Ας ελπίσουμε πως ο καλός Θεός της Ελλάδας θα μας γλυτώσει απ΄αυτούς.
      Νάσαι πάντα καλά καλή μου φίλη.

      Διαγραφή