Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Σλόγκαν και προεκλογικές ατάκες



Λίγες μέρες πριν από τις πολύ κρίσιμες εκλογές βρίσκεται η ταλαίπωρη πατρίδα μας. Εκλογές, που οι περισσότεροι δεν τις ήθελαν αλλά οι λιγότεροι, κατάφεραν να μας οδηγήσουν σε αυτές. Ο αγώνας αυτές τις μέρες βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σημείο του και όπως γίνεται συνήθως στις προεκλογικές περιόδους, πρωταγωνιστούν τα διαφημιστικά μηνύματα, τα σλόγκαν, οι ατάκες. Προσεγμένα όλα με κύριο στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους ψηφοφόρους. Να τους αγγίξουν.
Να τους κάνουν να πιστέψουν ότι αυτός και το κόμμα του θα σώσουν την πατρίδα μας. Βέβαια να το πω και αναλαμβάνω όλη την ευθύνη. Όλα τους είναι ψεύτικα, κούφια, απάτες, παγίδες να φέρουν ψήφους στο κόμμα. Επέλεξα μερικά να τα δούμε μαζί, να τα σχολιάσουμε, να τα απολαύσουμε. 

Το μέλλον ξεκίνησε. 
'Ενα πελώριο κόκκινο πανό πίσω από τις πλάτες του Αλέξη Τσίπρα στην εναρκτήρια προεκλογική του ομιλία μιλάει για το μέλλον. Βέβαια ούτε αυτοί οι ίδιοι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε θέση να πούνε για πιο μέλλον μιλάνε. Δεν νομίζω ότι το σύνθημα αυτό είναι κατάλληλο να ενθουσιάσει και να παρακινήσει σε ψήφο.

Η Ελλάδα προχωράει.
Η Ευρώπη αλλάζει.
...προσπαθεί να μας παρηγορήσει το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Όμως δεν μας λέει που οδηγεί το να προχωράμε. Και βέβαια η Ευρώπη αλλάζει. Εμείς θα καταφέρουμε να αλλάξουμε; Έχει το ΠΑΣΟΚ να μας προτείνει κάποιες αλλαγές; 

Να και η Νέα Δημοκρατία για να μας πει ότι...
Η ελπίδα έρχεται. 
Φυσικά δεν μας λέει αν και πότε θα φτάσει. Όμως προσπαθεί να μας καθησυχάσει με το άλλο της σλόγκαν...
Εμείς με την Ελλάδα δεν παίζουμε. 
Πως και με τι να παίξετε; Της έχετε αφήσει τίποτα; 
Και βέβαια τα σλόγκαν και οι ατάκες είναι ατέλειωτα. Όλα στο ίδιο μοτίβο. Αγκίστρια για να τσιμπήσουν ψάρια. Δόλωμα για να μαζέψουν ψήφους και την άλλη μέρα το πρωί δεν μας γνωρίζουν. Γνωστό το παιγνίδι από χρόνια πολλά. Δεν τους αξίζει ούτε το χρόνο μας να τους δίνουμε. 
Όμως ας δούμε και κάποια εύθυμα και χαριτωμένα για να γελάσουμε.

ΡΟΔΟΠΗ. Θα παίξει ρόλο...
Μας φωνάζει από κει πάνω ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Μήπως μπορεί κάποιος να μας κάμει γνωστόν τον...ρόλο; 

Ψήφισέ με εσύ κι΄εγώ θα δεις!!!
...δηλώνει ο Θεοχάρης Θεοχαρόπουλος, υποψήφιος του ΛΑΟΣ.
Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτό μου θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια όταν οι μεγάλοι μας υπόσχονταν μια καραμέλα για να τους κάνουμε κάποια εξυπηρέτηση. Ρε που φτάσαμε!!!
Υπάρχει ένα σατυρικό αγνώστου...πατρός, που λέει πολλά. Απολαύστε το.

Ψηφίστε Αλί - Μπαμπά. Έχει μόνο σαράντα κλέφτες.
Και τελειώνω με την διαταγή του Πάνου Καμένου. 
Την Κυριακή των εκλογών κλειδώστε τους παππούδες στα σπίτια τους. 
Κι΄επειδή συμβαίνει να είμαι παππούς και νομοταγής πολίτης και δεν έχω καμιά διάθεση να αγνοήσω την διαταγή να βγω έξω και να με συλλάβει κανένας Χαϊκάλης, θα μείνω στο σπίτι μου.
Μετά από όλα αυτά θυμάμαι ένα σατυρικό στίχο του Χάρρυ Κλυν -τον μπλέξανε κι΄αυτόν - που έλεγε ...στις εκλογές ποιόν πού...τη να ψηφίσω;
Καλά αποτελέσματα να έχουμε.

Φίλες και φίλοι.
Περάστε από τα http://eftanhsa.blogspot.com
Ελάτε να γνωρίσετε κάποια μοναστήρια στα Κύθηρα.








2 σχόλια:

  1. Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί Ντένη μου.
    Καλά αποτελέσματα.
    Εγώ να σου πω παππού δεν έχω, αλλά έχω έναν θείο που θέλει να ψηφίσει τον Γιωργάκη και πολύ το σκέφτομαι να ακούσω τον Καμένο και να τον κλειδώσω στο σπίτι!!
    Την καλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον ηλίθιο τον αγοράσατε για ξεκάρφωμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή