Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή και Εκλογές


Ήταν, κατά κάποιο τρόπο, αναμενόμενη η προκήρυξη της πρόωρης εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Όχι τόσο διότι η πίεση του ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει διαστάσεις απειλητικές για την ομαλή διακυβέρνηση της χώρας όσο διότι η Κυβέρνηση αλλά και
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς διέκριναν ότι κάτω από τις πιέσεις της Τρόϊκας δεν θα μπορούσαν να κάμουν απολύτως τίποτα περισσότερο από την παραίτησή τους οπότε ένα ακόμη μεγάλο πολιτικό κέρδος θα το έπαιρνε ο Τσίπρας και το κόμμα του. Έτσι επιλέχθηκε η λύση της "μεθοδευμένης μεταφοράς της καυτής πατάτας" στον Αλέξη Τσίπρα. 

Σταύρος Δήμας.Υποψήφιος πρόεδρος ελληνικής Δημοκρατίας.
Η εκλογή του Σταύρου Δήμα, ενός γνήσιου τέκνου της ΝΔ, ως υποψηφίου προέδρου έγινε με την απαραίτητη σπουδή από τους κυβερνώντες ώστε να μην επιτευχθεί η συγκέντρωση των 180 ψήφων. Και αυτό επιβεβαιώνεται με την δήλωση Σαμαρά ότι θα είναι υποψήφιος και στην τρίτη ψηφοφορία.  Δηλαδή ο πρωθυπουργός ενώ έχει το παιγνίδι στα χέρια του δεν θέλει να αφήσει κανένα περιθώριο νίκης γι΄ αυτόν και την κυβέρνησή του. Όλα δείχνουν ότι έγιναν για να μην επιτευχθεί η συγκέντρωση των 180 ψήφων, να μην εκλεγεί πρόεδρος και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Φυσικά αυτές θα γίνουν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τον χρόνο που προβλέπει το Σύνταγμα.  
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Βέβαια όλα δείχνουν - και όλοι θέλουν - οι εκλογές αυτές να αναδείξουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό θα γίνει. Αποκλείεται όμως να κερδίσει την πλειοψηφία των 150 + και να σχηματίσει κυβέρνηση μόνος του. Οπότε αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις. Με ποιόν όμως και με ποιους;  Βασικά θα πρέπει να αποκλειστούν ΚΚΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή. Απομένουν ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ. Όμως είναι αμφίβολο αν αυτές οι εκλογές δώσουν έναν κάποιο ισχυρό αριθμό βουλευτών στα δύο αυτά κόμματα. Αν μάλιστα υπολογιστεί ότι στις εκλογές αυτές θα συμμετάσχει το ΠΟΤΑΜΙ το οποίο θα αντλήσει βουλευτές από αυτά τα κόμματα, τότε μια συνεργασία για τον σχηματισμό κυβέρνησης είναι αδύνατη. Έτσι η χώρα θα βρεθεί σε μια ακυβερνησία τουλάχιστον τους πρώτους τέσσερους μήνες του 2015 με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπωσδήποτε το ΝΔΤ θα μας πιέζει, χρήμα δεν θα υπάρχει, οι αγορές θα ζητάνε να πληρωθούν τα ομόλογα, οι δανειστές θα ζητάνε τα λεφτά τους, ο λαός θα υποφέρει και οι πολιτικοί μας θα ψάχνουν να σχηματίσουν κυβέρνηση. 
Η μη εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας οδηγεί στην καταστροφή, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάϊ. Μάλλον έχει κάποιο δίκιο.
Γιώργος Παπανδρέου, ο γνωστός Λεφτά υπάρχουν.
Μέσα σ΄αυτές τις τόσο δύσκολες ώρες για τη χώρα φρόντισε να κάμει την πολιτική του επανεμφάνιση ο Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας να παίξει κάποιο ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις χωρίς ίχνος ντροπής για την ευθύνη που φέρει για την κατάντια της χώρας. Χωρίς ντροπή παρουσιάζεται στον ελληνικό λαό αυτός που τόσο αισχρά τον εξαπάτησε μ΄εκείνο το ανεύθυνο λεφτά υπάρχουν. Όμως το σχέδιό του είναι ακόμη πιο ευτελές. Ποντάρει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου όπου η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρη.
Ευαγ. Βενιζέλος. 
Και φυσικά μετά από αυτό θα ακολουθήσει η πολιτική καρατόμηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Περιμένει να ωφεληθεί λοιπόν από αυτές τις εξελίξεις και να αρπάξει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Ό,τι κι΄αν γίνει, όποιος πρόεδρος κι΄αν ψηφιστεί, όποιο κόμμα και αν κερδίσει, όποια κυβέρνηση και αν σχηματιστεί το μεγάλο θύμα θα είναι ένα. Ο δύστυχος ελληνικός λαός. 

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τη σειρά των γεγονότων και των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν, όπως τα αναφέρεις.Βρισακόμαστε στην αρχή μια μεγάλης εθνικής οδύσειας.Και το δυστύχημα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να διαβλέψει αν και πως θα φτάσουμε στην Ιθάκη.Εκείνο που σκέπτομαι διαφορετικά από σένα,είναι ο ρόλος που θα παίξει το ΠΟΤΑΜΙ στο θέατρο του παραλόγου της χώρας μας.Νομίζω πως θα έιναι πιο καταλυτικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "καυτή πατάτα" όπως το έγραψες Ντένη και στο τέλος μόνο εμείς θα την πληρώσουμε και πάλι!
    Πολύ σωστή η εκτίμηση σου!
    Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις ίδιες ανησυχίες με σένα εχω κι΄εγώ φίλε Ντίνο για το πως και αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στην Ιθάκη. Αν θα το καταφέρουν να είσαι σίγουρος ότι στις συμφωνίες τους για βάση θα θέσουν το δικό τους συμφέρον και όχι το μέλλον της χώρας.
    Ο Θοδωράκης (ΠΟΤΑΜΙ) είναι ένας άνθρωπος κατασταλαγμένος και θέλω να πιστεύω πως ακόμη δεν έχει δείξει πρόθεση να "μολυνθεί" από την ελληνική πολιτική. Πιστεύω και περιμένω πως θα διαπραγματευτεί σοβαρά τις προτάσεις που θα του γίνουν από όλες τις πλευρές. Διότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον πλησιάσει. Δεν έχει άλλη επιλογή. Αλλά και οι άλλοι θα τον πλησιάσουν Πάντως έχουν να δούνε πολλά τα μάτια μας.
    Νάσαι καλά φίλε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλη μου airis το παιγνίδι που παίζεται είναι φοβερό. Το πιο φοβερό όμως είναι ότι από όλους αυτούς τους ελεεινούς ούτε ένας δεν έχει το φιλότιμο να σκεφτεί τη πατρίδα μας και τον λαό της.
    Σ΄ευχαριστώ καλή μου που πέρασες από εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δράττομαι της ευκαιρίας φίλε Ντένη, από το τελευταίο σου σχόλιο, για να πω πως, εγώ που ζω στην Ελλάδα, "η πατρίδα" δεν είναι μια αφηρημένη έννοια. Η πατρίδα είναι ο λαός. Και καλά θα κάνει αυτός ο λαός, να πάρει τα πόδια του και να πάει να ψηφίσει και να αφήσει τις τσιριμόνιες, για να φύγει επιτέλους κάποτε από τις ζωές μας, αυτή η εξευτελιστική κυβέρνηση, που έκανε τον φτωχό φτωχότερο και τον πλούσιο πλουσιότερο. Εκτός κι αν είναι τόσο...υπεράνω ο λαός και ξαναδώσει την ευκαιρία στους...ευκαιριακούς αυτούς τύπους, για να μας αποτελειώσουν! Όσο για τον Παπανδρέου, δεν βρίσκω, όσο κι αν ψάχνω, ποιος είναι αλήθεια ο λόγος που όλοι τον θεωρούν υπαίτιο της καταστροφής (ναι, φυσικά και συνέβαλε), κανείς όμως δεν μιλάει ποτέ για τον Καραμανλή, που πήρε το χρέος από το ΠΑΣΟΚ 160 δις ευρώ και ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ την κυβέρνηση, αφήνοντας στον λαό χρέος 320 δις ευρώ! Τώρα, που πλησιάζει η ώρα, ας βάλει μυαλό ο Έλληνας κι ας κάνει την υπέρβαση και να μην την ζητάει ο ένας από τον άλλον. Ο καθένας από εμάς (που ζούμε σε αυτήν τη χώρα) είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας. Ή για τις απραξίες μας...όπως έγραψα και στο blog μου σήμερα. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητή μου Πέτρα καλησπέρα.
    Ξεκινάω με ένα μεγάλο "ευχαριστώ"που είχες την καλωσύνη να περάσεις από εδώ.
    Να πω ότι στο σύνολό τους τα λόγια σου με βρίσκουν σύμφωνο. Και βέβαια "πατρίδα" είναι ο λαός αλλά είθιστε αυτόν τον λαό να τον λέμε πατρίδα. Καλείς τον λαό λοιπόν..."να πάρει τα πόδια του και να πάει να ψηφίσει" Ποιόν να ψηφίσει καλή μου φίλη; Βλέπεις κανέναν άξιο σ΄αυτό το "μπουλούκι" που κατοικεί στην Βουλή των Ελλήνων; Βλέπεις κάποιον που να μπορεί να σώσει αυτό τον λαό;
    Για τον Παπανδρέου ο κύριος λόγος είναι ότι μας έβαλε στο μνημόνειο, ΠΡΟΣΕΞΕ, χωρίς όρους. Μπορούσαμε να το αποφύγουμε το μνημόνειο αλλά ο ΓΑΠ μας είχε ήδη πουλήσει. Βέβαια δεν σου κάνω καλύτερον τον Καραμανλή. Όχι ποτέ. Όμως ο ΓΑΠ προκειμένου να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία δεν είπε για το χρέος αλλά μας είπε ότι λεφτά υπάρχουν.
    Σωστά παρατηρείς να κάνει ο Έλληνας την υπέρβαση. Σωστό. Όμως με ποιόν; Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς τον Τσίπρα με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ανθρώπους που διαθέτουν λίγο μυαλό και κάποια κρίση. Στο άρθρο μου αυτό αφήνω να διαφανεί που θα οδηγήσουν τρη χώρα μας όλα αυτά που γίνονται αυτόν τον καιρό. Μακάρι να γινόταν να διαψευστώ αλλά δεν το πιστεύω.
    Πάντως καλή μου φίλη σε εκτιμώ γιατί διακρίνω να σε διακατέχει μια αγάπη και ένα πόνος γι΄αυτά τα χώματα που λέγονται Ελλάδα.Κάπως έτσι είμαι κι΄εγώ κι΄ας είμαι 45 χρόνια μακρυά από την πατρίδα.
    Χαίρομαι που είσαι φίλη μου.
    Νάσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή