Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Βραζιλία...
Σ΄ευχαριστούμε πάρα πολύ.

... γιατί στ΄αλήθεια, ο λαός αυτής της χώρας αξίζει ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από εμάς.

Τέλος το μουντιάλ για την Εθνική ποδοσφαιρική ομάδα της πατρίδας μας. Όμως ένα τέλος ηρωικό. Με τα καλύτερα λόγια εκφράστηκαν παγκόσμια  ΜΜΕ για τις εμφανίσεις της ομάδας μας στους τέσσερις αγώνες και για τα αποτελέσματα που κατάφερε. Γιατί δεν είναι και λίγο να αποκλείσεις την Ιαπωνία, την Ακτή του Ελεφαντοστού, και να φέρνεις την Κόστα Ρίκα στην διαδικασία των πέναλτυ. Δίκαια λοιπόν αυτά τα παιδιά απέσπασαν τον θαυμασμό του κόσμου.
Όμως εκείνο που ξεχώρισε από όλα είναι η μεγάλη αγάπη του λαού της χώρας που φιλοξενεί το μουντιάλ για τους παίκτες της Ελληνικής ομάδας.
Το γύρω του κόσμου κάνουν οι σκηνές λατρείας των Βραζιλιάνων για τους παίχτες της Εθνικής μας ομάδας. Στ΄αλήθεια είναι συγκινητική η αγάπη όλου του λαού της χώρας που φιλοξενεί τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου του ποδοσφαίρου για τους Έλληνες παίκτες, όλο το χρονικό διάστημα που ήσαν εκεί.
Με χίλιους δυο τρόπους προσπαθούν να δείξουν αυτή την αγάπη τους σε μια ομάδα παικτών η οποία στην κυριολεξία βρέθηκε σε ένα λάκκο λεόντων σχεδόν ολομόναχη.
Πολύ ελάχιστοι οι Έλληνες που κατάφεραν να καλύψουν την μακρινή αυτή απόσταση αλλά και τα μεγάλα οικονομικά έξοδα για να βρεθούν στο πλάι των  Ελλήνων παικτών. Μικροί και μεγάλοι έτρεχαν να τους αγκαλιάσουν, να τους φιλήσουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους, να ζητήσουν αυτόγραφα. Πάρα πολλοί ήσαν αυτοί που είχαν προμηθευτεί τις χαρακτηριστικές αθλητικές φανέλες με την ένδειξη HELLAS και τις φορούσαν συνεχώς. Αμέτρητοι και αυτοί που μέσα στα γήπεδα μαζί με τους λίγους Έλληνες ζητοκραύγαζαν για την ομάδα μας.
Και όταν όλα αυτά συμβαίνουν από τους ξένους είναι τρομερό να ακούς έναν δικό μας να ειρωνεύεται δημόσια την Εθνική μας ομάδα και να χλευάζει τους παίκτες μετά τον πρώτο ανεπιτυχή αγώνα μας με την Κολομβία. Ευτυχώς που μετά την εμφάνισή μας στον αγώνα με την Ιαπωνία κατάλαβε ότι θα έπρεπε να το βουλώσει και το βούλωσε.
Γενικά και αντικειμενικά θα πρέπει να πο΄λυμε ότι σε τούτο το μουντιάλ του 2014 στην Βραζιλία η Εθνική ομάδα της Ελλάδας έγραψε σελίδες δόξας και θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι΄αυτά τα παιδιά.

Παιδιά.!!!!  Σας ευχαριστούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου