Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Επίθεση στο καρναβάλι του Ληξουρίου.

Το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Μαρτίου το Ληξούρι, με όλο του τον πόνο, γιόρτασε το πατροπαράδοτο και ιστορικό του καρναβάλι, το οποίο μάλιστα είχε και μεγάλη επιτυχία.
Όμως για δεύτερη φορά φέτος το καρναβάλι του Ληξουρίου, της πόλης που δέχτηκε το μεγαλύτερο χτύπημα από τους τελευταίους σεισμούς, έβαλε για στόχο του ο γραφικός πρωτοπρεσβύτερος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Μανώλης.
Ο ιερωμένος αυτός με ένα video που ανέβασε στο Youtube επιτίθεται κατά πάντων που διοργάνωσαν ή συμμετείχαν στο φετεινό καρναβάλι της τραυματισμένης πόλης.
Ως συνήθως και αυτός ο πρωτοπρεσβύτερος είναι ένας από όλους αυτούς τους ιερωμένους που το κάθε φυσικό φαινόμενο το ερμηνεύουν σαν τιμωρία του Θεού για τις κακές πράξεις των ανθρώπων.  Όλους αυτούς τους συμφέρει ο Θεός να είναι ένας σκληρός τιμωρός και όχι το αγαθό πνεύμα που αγαπάει και πονάει για τα παιδιά του.
Έτσι, ο γραφικός πρωτοπρεσβύτερος,  συνδέει τους πρόσφατους σεισμούς με το Καρναβάλι.
Ω!!! Της βλασφημείας το μέγεθος, ξεκινάει το video και επιμένει ότι αυτό, το καρναβάλι  είναι που προκάλεσε την οργή του Κυρίου.
Φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τις αρχές του τόπου θεομπαίχτες, που έπαθαν δαιμονισμό και οδηγούν το λαό στην καταστροφή. Επιμένει με κάποιο θράσος, ότι το καρναβάλι προκαλεί την οργή του Θεού ο οποίος στέλνει στο νησί τον Εγκέλαδο να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να καθαρίσει τον τόπο. Φτάνει στο σημείο να αμφισβητήσει αν ήταν σωστή, τις ημέρες των σεισμών, η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου των Αθηνών στον τόπο της αμαρτίας. Αναρωτιέται αν στην Κεφαλονιά έχει μείνει έστω και ένας άνθρωπος του Θεού.
Θα καλέσω αυτόν τον ιερωμένο να μας πει αν όλα αυτά που ανεξέλεγκτα βγαίνουν από το στόμα του, πιστεύει πως είναι όχι σωστά αλλά τουλάχιστον λογικά, να μας πει τότε ποιά θα έπρεπε να είναι από τον Θεό η τιμωρία του Ρίο ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας; Ή μήπως οι Βραζιλιάνοι δεν έχουν Θεό; Ή μήπως το καρναβάλι τους είναι χριστιανικό;
Θα πρέπει κάποτε αυτή η κωμωδία που θέλει να παίζει ο γραφικός Πρωτοπρεσβύτερος, να σταματήσει. Θα πρέπει ο προϊστάμενός του Μητροπολίτης Άνθιμος, να τον επαναφέρει στην τάξη.  Θα πρέπει ο Μητροπολίτης Κεφαληνίας  Σπυρίδων να μιλήσει. Πάνω απ΄όλα όμως, θα πρέπει οι αρχές του νησιού, που ο κύριος αυτός τους αποκάλεσε δαιμονισμένους και θεομπαίχτες, θα πρέπει να ζητήσουν να σταματήσει να ασχολείται με την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της.




3 σχόλια:

  1. Τι αλλο να σου πω φίλε μου Ντένη παρά ότι σου αξίζουν συγχαρητήρια δια την ανάρτηση σου αυτή!

    Ο άνθρωπος όταν γεννιέται μωρό παρθένο από πιστεύω είναι ένα αγνό πλάσμα, όλοι οι άνθρωποι είναι το ίδιο, μαύροι, λευκοί, κίτρινοι, σοκολατιοί, αρσενικοι και θηλυκοί.
    Τους μεταδίδουν Το περιβάλλον και τα πιστεύω όπου ζουν οι γονείς, έστω αν κια αυτά είναι σαθρά, ή ας πούμε φανταστικά παραμύθια που και σε αυτούς άλλοι τους τα μετέδωσαν.
    Από εκεί αρχίζει το κακό, εφόσον γεννηθήκαμε από την ίδια πηγή, όλλοι ανεξαιρέτως, όταν θα πεθάνουμε θα πάμε όλλοι στην ίδια τελευταία κατοικία, που είναι η μητέρα γη. δηλαδή στάχτη
    Όλα τα υπόλοιπα είναι δογματικές φαντασίες σύμφωνα με το πόσο πλούσιος είναι ο εγκέφαλος σε μυθοπλασίες διάφορων φανταστικών υπερδυνάμεων κλπ...

    Τώρα, ο φόβος του άγνωστου μέλλοντος, ο φόβος του θανάτου, ο φόβος του αύριο έκαναν την ανθρώπινη ψυχή να λυγίσει και να φτιάξει φανταστικούς παραδείσους με βάση την ελπιδα και κολαση με βάση τον Εωσφόρο.

    Οι Εβραίοι στο τείχος των Δακρύων στην Ιερουσαλήμ γράφουν μια προσευχή μια επιθυμία και την βάζουν ανάμεσα στις ρωγμές κι αρχίζουν να προσεύχοντε, οι καθολικοί ιερωμένοι απαγορευεται να εγγίξουν γυναίκα ούτε να παντρεύοντε, λες και γεννήθηκαν από "αγελάδα" αλλά ούτε και οι δικοί μας καλόγεροι αρχιερείς επιτρέπεται ν αγγίξιυν γυναίκα.
    Χθες είδα στο κρατικό κανάλι εδώ στην ΝΥ ότι ο παραδοσιακός Ελληνικός γάμος είναι τρία μέρη. Ο Γαμπρός η νύφη και ο Χριστός κλπ...
    Ομολογώ ότι δεν το ήξερα.
    Επίσης πως θα προοδέψει μια κοινότητα , μια θρησκεία αν δεν υπάρχει γυναίκα να γενήσει;

    Όλα αυτά που πιστεύουν κια διαδίδουν περί αμαρτίας και εγκέλαδου είναι διαδόσεις για πούλημα σκοταδισμού,
    Δηλαδή όπως λέμε εδώ είναι όλα MAN MADE δηλαδή φτιαγμένα από τον Άνθρωπο!

    Φίλε θα κούρασα με τις αμπελοφιλοσοφίες μου αλλά όταν βλέπω μαυροντυμένους γενειοφόρους, ρασσοφόρους να λένε ότι φταίνε οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς δια τους σεισμούς
    διότι είναι αμαρτωλοι έ! τότε θέλουν μια κλωτσιά να πάνε στον αγύριστο.

    Ακόμα ένα και τελειώνω, την Προχριστιανική εποχή όπου βασίλευε ο Ελληνικός πολιτισμός, όσοι πέθαιναν ήταν αμαρτωλοί και πήγαιναν στην κόλαση!
    Αχ! αυτές οι Εβραϊκές μυθοπλασίες κατάστρεψαν τον Ελληνισμό μας νίκησαν

    όμως Υπάρχω και σέβομαι του κάθε ενός μας το πιστεύω.
    ευχαρστώ για την φιλοξενία
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ki ύστερα απορούν γιατί πισωπλατίζει ο νέος κόσμος την Εκκλησία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντένη μου μας πήρε όλους σβάρνα ο
    Πρωτοπρεσβύτερος, τώρα γίναμε και
    δαιμονισμένοι, δεν μας έφτανε η
    κουρλαμάρα, που διαφέρει από το
    δαιμονισμένος, αλλά οι Βορειοελλαδίτες και με το δίκιο τους δεν καταλαβαίνουν το δικό μας
    χιούμορ ούτε εμείς το δικό τους.
    Χωρίς να θέλω να κακοκαρδίσω κανέναν,όλοι είμαστοι ελεύθεροι να
    σκεπτόμαστε ότι θέλουμε, λέω κι εγώ
    την δική μου γνώμη. Το καρναβάλι
    να γίνεται να διασκεδάζει ο κόσμος
    και να ξεφαντώνει, αλλά κι εδώ με
    μέτρο.Δεν μου άρεσε όταν πέρυσι
    είχαν τον εσταυρωμένο πάνω από μιά
    ημίγυμνη, κι ο Δεσπότης Κεφαλληνίας
    τους έκραξε.Κακογουστιά και
    βλασφημία.Οι Άγιοι δεν έχουν θέση
    στο καρναβάλι, ας σατυρίσουν τόσους
    άλλους, πολιτικούς κ.τ.λ. Αυτά
    έμαθα σαν παιδί να σέβομαι τα ιερά
    και τα όσιά μας και να μην τα
    περιγελώ.Και το ράσο κι εκείνο το
    σέβομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή