Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013


Ο εξευτελισμός του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για τον μεγαλύτερο εξευτελισμό που έχει γνωρίσει στην ιστορία του ο πολιτικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτό που έγινε πριν λίγες μέρες με τις κάλπες και την ψηφοφορία των βουλευτών, αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ, αυτό το βρώμικο παιγνίδι, που σαν σκοπό είχε να βρεθεί ένας ένοχος ο οποίος σε τελική ανάλυση μπορεί και μην  τους χαλάσει την ησυχία τους, αλλά και να απαλλάξει κάποιους άλλους που επηρεάζουν καταστάσεις. Και τελικά ο απλός, ο μικρός, ο ανενόχλητος ένοχος βρέθηκε στο πρόσωπο του πρώην αφέντη της ανύπαρκτης ελληνικής οικονομίας, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Αυτός είναι ο διοργανωτής της όλης επιχείρησης.
Όχι βέβαια πως ο εν λόγω κύριος είναι ανεύθυνος από πράξεις σοβαρές, εγκληματικές, ανέντιμες για ένα πολιτικό πρόσωπο. Κάθε άλλο. Έχει την κυρία ευθύνη. Είναι όμως αυτός που δεν θα ενοχλήσει όλους τους άλλους εξ΄ ίσου ενόχους.
Το είχα αναφέρει και σε προηγούμενο σημείωμά μου. Στην υπόθεση την πολυσυζητημένης λίστας όλοι όσοι της είχαν στα χέρια τους, για οποιονδήποτε λόγω, είναι ένοχοι. Από τον κ. Παπακωνσταντίνου που την παρέλαβε από το Παρίσι και που αφού έκαμε τη δουλιά του μετά δεν θυμόταν που την είχε αφήσει, λες και ήταν κάτι άχρηστο. 

Ο έτερος των ενόχων.
Από τον κ. Βενιζέλο, που για ενάμιση χρόνο τη φιλοξενούσε στα συρτάρια του και στα μπαούλα του. Από τους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ Καπελλέρη και Διώτη οι οποίοι την χρησιμοποίησαν και ακόμη αυτούς τους υπαλλήλους, τους ιδιαίτερους και τις ιδιαιτέρες οι οποίοι ενώ γνώριζαν ότι με την αλλοίωση της λίστας διαπράττουν ένα έγκλημα κατά της πατρίδας των προτίμησαν, για άγνωστους λόγους να το αποσιωπήσουν.

Αυτοί είναι οι έμποροι της λίστας.

Και ακολούθησε ένα βρώμικο παιγνίδι αγοραπωλησίας της λίστας σε δημοσιογράφους, εκδότες, κανάλια, κόμματα. Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής όλοι αυτοί έπαιζαν ένα βρώμικο και εγκληματικό παιγνίδι πάνω στην πατρίδα μας. Όλοι ήθελαν τη λίστα για δικά τους συμφέροντα. 

Όχι πως αυτό το υποκείμενο είναι άμοιρο ευθυνών.
Πλήρωναν όσα – όσα προκειμένου να την αποκτήσουν. Και το βρώμικο παιγνίδι έφτασε στην αποκορύφωση με το στήσιμο της κάλπης. Της κάλπης που απέδειξε σαν ένοχο αυτόν ο οποίος θα τους ενοχλούσε λιγότερο. Και ο οποίος σε τελική ανάλυση – και να μου το θυμηθείτε -  θα πέσει στα μαλακά. 

Έλλην βουλευτής εν ώρα σοβαρής εργασίας.
Έτσι ίσα για να πούνε ότι κάτι έκαναν και για μιά ακόμη φορά να κοροϊδέψουν τον άμοιρο ελληνικό λαό ο οποίος εξακολουθεί και τρέχει να τους ψηφίσει. Ήμαρτον Θεέ μου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου