Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013


Κι΄ο χορός καλά κρατεί...



Στο κορύφωμα των εξελίξεων έχει φτάσει η υπόθεση με την λίστα Λαγκάρντ. Πολλά ονόματα ακούγονται όμως μόνο ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει στοχοποιηθεί μέχρι στιγμής
και  ο οποίος δηλώνει, αν είναι δυνατόν, πως δεν θυμάται σε ποιόν από τους υπαλλήλους του Υπουργείου του παρέδωσε την λίστα.


Και όλα δείχνουν ότι οι πάντες έχουν πέσει πάνω του για να καλύψουν κάποιους, που για κάποιους, λόγους αυτή τη στιγμή, αν στοχοποιηθούν η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα θα πάρει τραγικές συνέπειες. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση αυτή οι “κάποιοι” δημοσιογράφοι που δέχονται και αναλαμβάνουν ρόλο υπεράσπισης προκειμένου να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Έναν τέτοιο ρόλο έχει αναλάβει ένα από τα... μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας υποστηρίζοντας την αθωότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου.


Φυσικά ουδείς ένοχος μέχρις αποδείξεως. Όμως, λογικά, ευθύνες για την αλλοίωση της περιώνυμης λίστας έχουν όλοι ανεξαιρέτως από τα χέρια των οποίων πέρασε αυτή η λίστα. Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος την είχε στην κατοχή του επί ένα και πλέον χρόνο και, όπως ο ίδιος αφελέστατα δηλώνει, την είχε στο σπίτι του, στο γραφείο του, στο ντουλάπι του, στο σεντούκι του.
Για ποιό λόγο; Γιατί δεν την ενεργοποιούσε; Γιατί δεν την παρέδωσε στην δικαιοσύνη; Ακόμη και όσοι γνώριζαν την ύπαρξη της λίστας και από την υψηλή θέση του πρωθυπουργού δεν έδωσαν την εντολή της ενεργοποίησης  και αυτοί έχουν κάποιες ευθύνες όποιοι και αν είναι.


Επί τέλους θα πρέπει κάποιος να λάβει σοβαρά υπ΄όψη του την τραγική θέση στην οποία βρίσκεται η  Ελλάδα και ο λαός της, να κατανοήσει ότι κάποιοι φέρουν τρομερές ευθύνες γι΄αυτό και να αποφασιστεί η παραδειγματική τιμωρία τους αν βρεθούν ένοχοι οποιοδήποτε όνομα και αν έχουν.
Στα χέρια της δικαιοσύνης η υπόθεση και η οποία δικαιοσύνη θα πρέπει να αναλάβει σοβαρά τον ρόλο τον οποίον καλείται να διαδραματίσει. Χωρίς κανέναν συναισθηματισμό, χωρίς παρεμβάσεις από κανέναν και από πουθενά, χωρίς δισταγμούς μπροστά σε ονόματα να κάμει το καθήκον της απέναντι στην Ελλάδα και τον λαό της. Από το γραφείο των ανακρίσεων να περάσουν όλοι όσοι ενέχονται στην υπόθεση αυτή και να μιλήσουν με ειλικρίνεια για το καλό της πατρίδας.  Και αν είναι αθώοι να αποδοθούν τίμια στην κοινωνία. Αν είναι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κύριοι δικαστές. Ο λαός της Ελλάδας περιμένει.

2 σχόλια:

  1. Υπάρχει μια υπονόια, ίσως στο μυαλό το δικό μου δεν ξέρω.
    Ότι η τρόϊκα ήξερε, ότι είδε ότι όλοι οι έλληνες που ανακατεύουντε στην Πολιτική είναι κλέφτες, έτσι αποφάσησαν να στριμώξουν τον κλοιό ώστε να αποκαλυφθούν όλοι και ν'α αρχίσει μια καινούργια περίοδος για το Έθνος.
    Δεν ξέρω μπορεί να σκέπτομαι λάθος αλλά τα παραδείγματα δεν με διαψεύδουν .
    Ένα άλλο που ακόμα σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να το εννοήσω,
    ¨οταν είσαι ιδιοκτήτης καταστήματος και γουστάρης μπορείς να το έχεις ανοιχτό 7 μέρες την εβδομάδα 24 ώρες, για πιο λόγο να σου λένε να μην ανοίξεις την Κυριακή; και πιες ώρες να ανοίγεις και πότε να κλείνεις;
    Που είναι η ελευθερία;

    χαιρετώ σε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην αρχή χάθηκε, μετά αλλοιώθηκε,
    ευτυχώς που δεν μας είπαν ότι την
    έφαγαν τα ποντίκια αυτήν την
    περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.Κι αν
    υπάρχουν και δυό δικαστές με φιλότιμο και αξιοπρέπεια,σιγά μην τους αφήσουν κα κάνουν την
    δουλειά τους σωστά.Τ αποτελέσματα
    θα το δείξουν.
    Νάσαι καλά Ντένη
    Πολλούς χαιρετισμούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή