Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Προφητείες...και πάσης Ελλάδας.

“ Εδώ και δυό χρόνια (1981που έγινε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση ) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, κρατικοδιαίτων, επιχειρηματιών, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε είκοσι, τριάντα χρόνια από σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι΄ένας λαός στα όρια της οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης.“

Όλα αυτα ειπώθηκαν εικοσιοκτώ χρόνια πριν. Όχι από κανέναν μεγάλο
οικονομολόγο, ή κάποιον πολιτικό αναλυτή. Ούτε μαντικές ικανότητες είχε ο άνθρωπος που τα είπε. Ένας απλός άνθρωπος ήταν, που με το ταλέντο που του χάρισε η φύση προσπαθούσε να περάσει μηνύματα γέλιου στους ανθρώπο
υς και να κερδίσει το ψωμί των παιδιών του.

Ο Χάρυ Κλυν ήταν αυτός ο άνθρωπος που είπε τούτα τα τόσο σοφά προφητικά λόγια. Ο απλός άνθρωπος του λαού, αυτός που είχε το χάρισμα να μοιράζει το γέλιο στους ανθρώπους ήταν αυτός που μπόρεσε να δει τόσο μακρυά και να μην λαθέψει.


Ένα βράδυ του 1983 ήτανε, στη μπουάτ της Πλάκας ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ, στην παράσταση “Αλλαγή και πάσης Ελλάδος” που ειπώθηκαν οι προφητείες αυτές. Γέλασε ο κόσμος κείνο το βράδυ μα δεν προβληματίστηκε. Δεν μπόρεσαν να συλλάβουν τα όσα είχε πει ο κωμικός της βραδυάς. Ίσως να τα πέρασαν για αστεία Ήταν η εποχή που ο Ανδρέας Παπανδρέου μεσουρανούσε στο πολιτικό στερέωμα. Το χρήμα κυκλοφορούσε εντυπωσιακά χωρίς να υπάρχει. Ήταν η εποχή που ο Τσοβόλας με εντολή του αρχηγού του, τα έδινε όλα. Κείνες τις μέρες τα κιβώτια με τις παιδικές πάνες, γεμάτες χρήμα, χτυπούσαν τις φιλικές πόρτες όχι για να αλλάξουν το λερωμένο μωρό αλλά για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιώτεροι.
Κι΄οι αγρότες με δόλιες τρόπους ξεγελούσαν τους “Κουτόφραγκους” να πάρουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις. Ήταν η εποχή, που ο Κοσκωτάς, ένα άγνωστο κι΄ασήμαντο πρόσωπο, θα διέσυρε όλο τον πολιτικό κόσμο, με τα χρήματά του, που κανείς δεν ήξερε από που προέρχονται.
Ήταν η εποχή, που το χρήμα έτρεχε στους δρόμους και όλοι έτρωγαν χωρίς αυτά τα χρήματα να είναι δικά τους.
Όλοι μιλούσαν ότι έχτιζαν ένα καινούργιο κράτος. Όμως χωρίς πρόγραμμα, χωρίς οραματισμούς, χωρίς μέλλον και φυσικά, χωρίς βάσεις. Όλοι προσπαθούσαν να γίνουν πιό πλούσιοι από τον πιό πλούσιο. Σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα, γέμιζαν τους δρόμους και οι μαρίνες γέμιζαν από σκάφη. Και κανείς δεν έμπαινε στον κόπο να ρωτήσει, πως; που; γιατί; Και κάποιο πρωί η βόμβα έσκασε. Κι΄εκείνο το μεγάλο, το εγκληματικό, “Λεφτά υπάρχουν” που ακούστηκε από τον απόγονο του Ανδρέα, αποδείχτηκε ότι ήταν η είσοδος της χώρας στις φυλακές των δανειστών.
Τριάντα χρόνια μετά η Ελλάδα έγινε αυτό που είχε προφητικά προβλέψει ο Χάρυ Κλυν. Έγινε η χώρα των πιθήκων, των κρατικοδιαίτων, των συνδικαλισταράδων. Η Ελλάδα της φτώχιας, της απελπισίας και της ηθικής εξαθλίωσης από τα υπολοίματα του Ανδρέα Παπανδρέου, που επιμένουν ακόμη ξεδιάντρωπα να μας λένε ότι θα μας σώσουν.

4 σχόλια:

  1. Ντένη μου, δεν χρειάζεται να είναι
    κανείς οικονομολόγος η πολιτικός
    αναλυτής,η να έχει μαντικές
    ικανότητες. Αρκεί να γνωρίζει την
    νοοτροπία και την πάστα του
    Έλληνα. Πανέξυπνος ανθρωπος ο Χάρυ Κλύν προέβλεψε τι θα συμβεί.Δεν ξέρω αν διάβασες την ληστεία του 23χρονου στο αεροδρόμιο
    Ελευθέριος Βενιζέλος. Ο πατήρ
    αστυνομκός κι ο μπουμπούκος αντί
    να διατηρίσει την θεσούλα του,
    καθότι ταμίας, ήθελε να πλουτίσει
    σε δευτερόλεπτα. Αρκεί να φιγουράρει!!
    Όσο για τα "Λεφτά υπάρχουν",
    σίγουρα υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά
    για τις τσεπούλες τους κι όχι για
    τον φτωχό κοσμάκη.
    Αυτά τα λίγα(πήρα φόρα σήμερα)
    Χαιρετισμούς
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσυπογράφω αυτά που λέει η Ρισσιάνα πιο πάνω,

    Έχω όμως μια απορία,
    Γιατί η Ελλάδα είναι πάντα χρεωμένη από τον καιρό που γνώρισα τον εαυτόν μου λένε το εξωτερικό χρέος;

    Γιατί τα άλλα κράτη δεν έχουν αυτό το πρόβλημα κι αν το έχουν είναι σε μικρότερο βαθμό;

    Άρα δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θεωρείται ικανός να κυβερνήσει τιν Ελλάδα, όχι την τσέπη του, Τι
    Συμπέρασμα να βγάλω!
    Είναι ντροπή όταν το σκέπτομαι γιαυτό δεν λέω τίποτα μόνο παρακολουθώ

    Χαιρετώ
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μυο Ρισσιάνα.
    Kατ' αρχάς καλοσώρισες από το όμορφο ταξίδι σου στην πατρίδα.
    Έχεις δίκιο για όσα λες στο σχόλιό σου. Δυστυχώς σαν λαός έχουμε χαλάσει πολύ.
    Ο εύκολο; πλουτισμός μας έχει κάνει να αγνοούμε την εργασία και την ανάπτυξη. και είναι επόμενο ότι ξαφνικά βρισκόμαστε πάμπτωχοι.
    Και μη χειρότερα διότι φοβάμαι ότι μας περιμένουν και χειρότερα.
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε Γαβρίλη.
    Όπως απαντώ στη Ρισσιάνα έχουμε μάθει στον εύκολο πλουτισμό και αγνοούμε την εργασία και την ανάπτυξη. Η άγνοια αυτών των δύο στοιχείων επιβίωσης οδηγούν μοιραία στην πτώχευση Έτσι καταφεύγουμε στα δάνεια τα οποία όμως δν αξιοποιούνται από τους κυβερνώντας.
    Για παράδειγμα. Το 1843 η Ελλάδα εσύναψε το πρώτο της δάνειο από την Αγγλία΄2,000.000 λιρών. Στην Ελλάδα έφτασαν 190.000 Κι' όταν ο Καποδίστριας ρώτησε τον Υπουργό Οικονομικών τι χρήμα υπάρχει στα ταμεία, του απάντησε.
    Εξοχότατε. Υπάρχει μία δραχμή και αυτή κάλπικη.
    Δεν χρειάζονται περισσότερα
    Νάσαι καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή