Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Eκλογές ! ! !

Μια λέξη, μια απαίτηση θα έλεγα, που τον τελευταίο καιρό όσο πάει κι΄ακούγεται πιό συχνά, πιό έντονα, πιό απαιτητικά. Εκλογές.
Ξεκίνησε πριν μήνες να κάνει δειλά την εμφάνησή της σαν μια πιθανή περίπτωση εξόδου της χώρας μας από το οικονομικο και πολιτικό αδιέξοδο, όπως αρέσκονται να το ονομάζουν οι υποτιθέμενοι ειδικοί, που μόνο ειδικοί δεν είναι. Με την πάροδο του χρόνου και με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, η λέξη αυτή ακουγόταν όλο και πιό συχνά σημαίνοντας ότ θα είνα η μόνη λύση για τα πολιτικοοικονομικα προβλήματα της χώρας.
Όπως στο χορό της αρχαίας τραγωγίας έτσι κι΄εδώ ο χορός των εκλογών ξεκίνησε από τον κορυφαίο. Ποιός είναι ο κορυφαίος εγώ δεν σας το λέω. Μαντέψτε το μόνοι σας.
Τελευταία η λέξη εκλογές έχει γίνει μια απαίτησ. Κι΄όσοι στην αρχή την πρόφεραν δειλά τώρα βγαίνουν φανερά και βροντοφωνάζουν.
-Εκλογές εδώ και τώρα. !
Ακόμη και η Ντόρα μας, γνωστή και μη εξαιρετέα, η οποία και αυτή ίδρυσε κόμμα με σκοπό να βοηθήσει στην διάσωση της χώρας, ακόμη και αυτή βγαίνει και με ύφος μεγάλου ηγέτη βροντοφωνάζει. Υποψήφιος βουλευτής
-Εκλογές, τώρα. !
Όλοι οι φωστήρες της Ελλάδας λοιπόν βλέπουν σαν μόνη λύση της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα, τις εκλογές. Αυτές θα σώσουν τη χώρα και το λαό της. Τον λαό, ο οποίος δεν συμμετέχει σ΄αυτό το έξω από κάθε λογική πανηγύρι. Και φυσικά το μόνο που δεν τον απασχολεί είναι οι εκλογές. Κοιτάζει τις άδειες τσέπες του, το άδειο στομάχι του, το άδειο ψυγείο του, τους απλήρωτους λογαριασμούς του και αναρωτιέται,
-Δηλαδή αν γίνουν εκλογές εγώ θα φάω; Θα βρω δουλιά; Θα με πληρώσουν;
Βέβαια όλα αυτά είναι όνειρα. Αν γίνουν εκλογές ο μόνος που για μια ακόμη φορά θα πληρώσει και μάλιστα πολύ ακριβά, θα είναι ο λαός.
Εκλογές λοιπόν. Εκλογές που σημαίνει τι; Σημαίνει ότι αν έχουν απομείνει κάποια χρηματικά ψίχουλα στις τσέπες της δύστυχης Ελλάδας, αν πάρουμε κάποιο δάνειο από τα όρνεα που έχουν φωληάσει πάνω μας, θα κατασπαταληθούν για να βγουν στους δρόμους ένα τσούρμο οι αλητίριοι πολιτικοί καραγκιόζηδες και να προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό να τους ψηφίσει για να σώσουν την Ελλάδα.
Θα σώσει την Ελλάδα
Τώρα πως έγινε και τόσα χρόνια δεν την έσωσαν μην το ρωτάτε. Απάντηση δεν υπάρχει.
Η λογική λέει ότι στην τραγική θέση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα, οι εκλογές θα είναι το τελειωτικό της χτύπημα. Όμως η λογική δεν έχει καμμιά σχέση με τους Έλληνες πολιτικούς. Τους απαιχθάνεται. Αν είναι δυνατόν ο Τσίπρας, η Αλέκα και η λογική να έχουν έστω και ένα κοινό σημείο.
Μέσα σε όλη αυτή την αρρωστημένη εκλογομανία ακούστηκε και μια φωνή που ξάφνιασε. Μιά φωνή που προβλημάτισε. Μια φωνή που έκαμε πολλούς να αναρωτηθούν. Υπάρχει κάποιος πολιτικός που σκέφτεται;
Ήταν ο Φώτης Κουβέλης, ο πρόεδρος της Δημοκρατκής Αριστεράς, αυτός που μπόρεσε να δει και να φωνάξει τι θα αντιμετωπίσουμε αν αποφασίσουν εκλογές οι ανεγκέφαλοι αρουραίοι που κατοικοεδρεύουν στην Βουλή των Ελλήνων. Ήταν ο μόνος που μπόρεσε να δει πάνω από το κόμμα του και πανω από την καρέκλα του. Κι΄είναι προς τιμή του αυτό. Όλοι οι άλλοι μέτρησαν και έκριναν με την λογική του συμφέροντος.
Δυστυχώς για τους πολιτικούς της Ελλάδας κανείς δεν έχει την ικανότητα να δει τι θα γίνει αμέσως μετά από τις εκλογές. Κανείς δεν κατάφερε να δει ότι οποιοσδήποτε κόμμα ή και συνδιασμός προκύψει μετά από τις εκλογές εκείνοι που θα κυβερνήσουν και θα κυβερνούν τη χώρα και για πολλά χρόνια μάλιστα, είναι η Τρόϊκα και το ΔΝΤ.
Αν θέλετε εκλογές τολμήστε .

4 σχόλια:

  1. Είμαι Ενάντια στις ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αφού Δεν Υπάρχει κανένας ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ,
    Ποιον να ψηφίσουν και ΓΙΑΤΙ;

    Μάλλον κάτι άλλο χρειαζόμαστε στην Ελλάδα, Όμως ΔΕΝ το ΛΕΩ για να μην ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ


    Νάσαι καλά φίλε

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το Γαβρίλη,και έιναι κάτι που το έχουμε συζητήσει και πάλι.Ο κόσμος δεν έχει ελπίδα οτι κάτι θ αλλάξει,δεν υπάρχει κανένας Ηγέτης σε αναμονή,μία απο τα ίδια όλοι!Ασε που κάθε φορά οι εκλογές στοιχίζουν δισ, ποιος ο λόγος;;;
    Ο,τι είναι να γίνει ας γίνει τώρα,και μακάρι οι περικοπές αυτές που τις πληρώνουμε οι μικροί να φέρουν ανάκαμψη.
    Νάσαι καλά και πάντα μαχητικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Ντένη μου .Όλα όσα γράφεις πολύ σωστά,ουδείς εδώ θέλει εκλογές.Αυτό που θέλει να βρεθεί κάποιος να φουντάρει και τους τρακόσιους στη θάλασσα και ν' αρχίσει αυτό το κράτος από την αρχή .Μπορεί να γίνει τούτο το θαύμα!!!!!χαιτετώ σε Κάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν έχουμε μάθει να ακούμε. Να ακούμε τους συνετούς όπως τον Κουβέλη που ανέφερες. Και το κακό είναι οτι στο ίδιο τσουβάλι τους βάζουμε όλους και τους 300.
    Αλλά ας σκεφτούμε και λίγο, πριν τους φουντάρουμε" όλους. Τι θα προκύψει; Μηπως "φουντάρουμε" και όσα με αγώνες δεκαετιών κερδίσαμε;
    Αυτό που πιστεύω είναι ΕΛΕΓΧΟΣ. Ελεγχος σε κάθε επίπεδο και σε κάθε χώρο. Η κακή και ανεξέλεγκτη διαχείρηση μας έφτασε ως εδω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή