Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Δυστυχία σου Ελλάς.

Είπα να παραμείνω για λίγο καιρό μακρυά από την πολιτική κατάσταση στην πατρίδα μας και τα τόσα τρομερά που συμβαίνουν εκεί σε καθημερινή βάση.
Κι’ ακόμη να μείνω μακρυά από τα παγκόσμια γεγονότα που έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο. Δηλαδή αποφάσισα λίγη.....αποτοξίνωση. Μα δεν τα κατάφερα για πολύ. Το δημοσιογραφικό σαράκι, που παρ’ όλο που το έχω πετάξει στη σύνταξη εδώ και χρόνια, δεν λέει να με αποχωριστεί. Έτσι βρέθηκα με τεντωμένα νεύρα να ρουφάω την επικαιρότητα.
Μια Ελλάδα στο χορό του παραλόγου. Απεργούν οι πάντες και τα πάντα. Οι μόνοι που δεν απεργούν είναι οι άνεργοι και οι πολιτικοί. Στους δρόμους όλη η Ελλάδα. Απεργούν οι γιατροί, οι νοσοκόμοι, οι φαρμακοποιοί, οι αγρότες, οι φορτηγατζήδες. Η Ελλάδα χωρίς τραίνα, χωρίς λεοφορεία, χωρίς πλοία, χωρίς, αεροπλάνα, χωρίς λεφτά Ένας λαός που έχει ξεπεράσει τα όρια της φτώχιας ενώ γύρω του τα σκάνδαλα των πολιτικών έχουν στήσει έναν άγριο χορό. Βατοπέδι, Ζήμενς, δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο, κουμπάροι και άλλα πολλά για τα οποία δεν βρέθηκε ένοχος και ούτε θα βρεθεί. Γιατί αν κάποιος σπάσει την ομερτά θα πρέπει και οι τρακόσιοι αλητήριοι της Βουλής να καθήσουν στο σκαμνί Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά αναδύθηκε από τα κύματα της θαλάσσης και το σκάνδαλο των υποβρυχίων με 55 εκατομμύρια ευρώ να αναζητούν ιδιοκτήτη. Και μην βγει ο Πάγκαλος να μας πει ότι μαζύ τα φάγαμε διότι εμείς ακίνητα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχουμε. Έτσι;;;; Και μέσα σε όλα αυτά και μιά Τρόϊκα που την φόρτωσαν στο σβέρκο του λαού να ενεργεί σαν να είναι η Ελλάδα τσιφλίκι της. Τέτοιο το θράσος της, που ζητάει το ξεπούλημα της αιματωβαμένης γης μας. Πουλήστε! ! ! Μας φωνάζει. Και μην το πάρετε για καινούργιο αυτό. Αν γυρίσουμε λίγους μήνες πίσω, τότε που οι Γερμανοί είχαν το θράσος να εξευτιλήσουν την Αφροδίτη της Μήλου, θα θυμάστε ότι από εκεί ακούστηκε η πρώτη φωνή πουλήστε τη γη σας. Δηλαδή το σχέδιο υπήρχε από καιρό. Τώρα αρχίζει η υλοποίηση. Φυσικά η κυβέρνηση ήταν γνώστης των πάντων. Τώρα προσπαθεί να τα σερβίρει.....στολισμένα.
Φρόντισαν την πώληση της δημόσιας περιουσίας να της αλλάξουν το όνομα. Αξιοποποίηση την βάφτισαν.
‘Ηταν επόμενο να βάλουν χέρι στην ελληνική γη αφού πλέον δεν μπορούν άλλο να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό. Δεν φιλοτιμήθηκαν όμως οι αλητήριοι να προσφέρουν κι’ αυτοί από τους παχυλούς μισθούς που πέρνουν.
Κάποιος είπε. Αν η Βουλή κλείσει για δέκα χρόνια, η Ελλάδα όχι μόνο θα ξεχρεώσει αλλά θα γίνει πλούσια.
Βέβαια και στους άλλους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης δεν τα πάμε καλύτερα. Στο υπουργείο Παιδείας συνεχίζουν τη δολοφονία της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας. Τα πάντα αλλάζουν έτσι ώστε τα παιδιά μας να αμφιβάλουν αυτά που ακούνε από τους γονείς τους και τους παπούδες τους που έδωσαν το αίμα τους για τη γη που σήμερα την πουλάμε στο Κατάρ, στη Γερμανία, και σε όποιον δώσει λίγα αργύρια.
Με πρωτοπόρο αυτής της ατιμωτικής ενέργειας τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, να βγαίνει στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και να αποκαλεί τους αρχηγούς της Επανάστασης του ’21 άξεστους, χωριάτες και αγράμματους, ξεσηκώθηκαν και κάποια κανάλια και κάποιοι επίδοξοι ποιητές και λογοτέχνες και αμφισβήτησαν ακόμη και τον ανδρισμό αυτών των ηρώων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου όχι μόνο δεν βγήκε να αποκαταστήσει αυτές τις αισχρότητες αλλά προσπαθεί να μας πείσει ότι η Μικρασιατική καταστροφή και η σφαγή των Ελλήνων στη Σμύρνη είναι το λιγώτερο φαντασιώσεις.
Μετά από όλα αυτά πως η δόλια πατρίδα μας να μην πάρει τον κατήφορο;
Κι’ είναι πολλά ακόμη που θα πρέπει να πουμε αλλά δώστε μου τον χρόνο.
Θα πρέπει για λίγες μέρες να απουσιάσω.

9 σχόλια:

  1. Kαλέ μου Ντένη αγαπημένε μου συμπατριώτη, οι πολιτικοί είναι απόλυτα φυσικό να μην απ-εργούν αφού μόνο έργο δεν παράγουν. Εδώ και χρόνια αναρωτιέμαι τι νούμους μπορούν να δημιουργήσουν άνθρωποι που δεν επιρρεάζονται από τους νόμους αυτούς!
    ***
    Που να το ξέρω αρκετά χρόνια πριν που εργαζόμουν σε μιά περίεργη εταιρία στον Πειραιά (διευθυντής ένα "απόστρατος" του ΠΝ κάποιος Στάμου κι άλλοι περίεργοι τύποι) μιά απ'τις καθημερινές μας λέξεις ήταν Hagenuk... φρεγάτες, κλπ κλπ. Και το 90% του κατώτερου προσωπικού της εταιρίες αλλοδαπό (αγγλιδούλες, Ιρλανδέζες, Αμερικάνες κλπ κλπ) Τελικά μπορεί να έχω συμμετάσχει σε βρώμικες καταστάσεις εν αγνοία μου. Περασμένα ξεχασμένα.
    ***
    Ναι όπως το λές. Το πρώτο που πρέπει να πουλήσουμε είναι τους πολιτικούς συλλήβδην - αμα κλείσει η Βουλή για 10 χρόνια τι τους χρειαζόμαστε.
    ***
    Μήπως ο μοναδικός σκοπός αυτή της "κρίσης" τελικά ήταν απ'αρχής αυτή καθεαυτή η πώληση των πάντων?

    Νομίζω σαν χώρα πρέπει να βάλουμε ΑΓΓΕΛΙΑ: ζητούνται έντιμοι πολιτικοί.

    Την πολύ θερμή μου καλημέρα σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Ντένη,
    λίγο-πολύ τα αισθήματα που νοιώθω
    για τους λεβέντες που αναφέρεις τα
    γνωρίζεις,για να μην τα επαναλαμβάνω.
    Ο εικονιζόμενος χορευτής,
    οι κουμπαριές και οι ανταλλαγές
    δώρων(χαλιών) με την "Εμινέ",
    οι ζεμπεκιές και άλλα πολλά όλοι τα
    είδαμε και αηδιάσαμε.Ξαφνικά μερικοίξεπεσμένοι δημοσιογράφοι και
    συγγραφείς έγιναν ιστορικοί με το
    σκοπό να εξευτελίσουν ότι μας
    είχε απομείνει, τους ήρωές μας.
    Κι όλα αυτά για να εντυπωσιάζουν
    και να μην ασχολείται ο κόσμος
    μ αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
    Δεν έχουν αφήσει τίποτε όρθιο.
    Παρακολουθούσα μια εκπομπή να
    ρωτάνε στο δρόμο παιδάκια τι
    γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα. Στα
    δέκα παιδιά, δύο απάντησαν σωστά.
    Μπέρδευαν τα Χριστούγεννα με το
    Πάσχα. Μην τα φορτώνουμε όλα στούς
    ξένους.Κανένας δεν μας ζήτησε να
    καταργήσουμε την γλώσσα μας, την
    θρησκεία μας, τα ήθη και έθιμά μας
    και γενικά την ταυτότητά μας.
    Ηλθε πρίν λίγες μέρες στο Μόναχο
    η κυρία Γεννηματά και στην ομιλία
    της είπε: Μα εδώ είναι η Ελλάδα!!
    Κατά Δραγώνα η ελληνική είναι
    μικρή γλώσσα και τα αρχαία ελληνικά
    νεκρή γλώσσα. Στα ξένα πανεπιστήμια
    διδάσκεται ακόμη η αρχαία ελληνική.
    Αλλά να φθάσουν και στο σημείο,
    να διδάσκουν τα Ελληνόπουλα όχι
    για το ξερρίζωμα και την σφαγή,
    αλλά για συνωστισμό στα παράλια
    της Σμύρνης,ίσως είχαν τότε τα
    πλοία απεργία, αυτό δεν το χωράει
    ο νούς μου.Και μή χειρότερα!!!
    Καλή εβδομάδα
    Ρισσιάνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη μου Ginger
    Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψη.
    Οι πολιτικοί μας είναι η μεγαλύτερη πληγή για τη χώρα μας. Ο κάθε άσχετος γίνεται πολιτικός γφια να εξασφαλήσει ανέσεις.
    Όσο για την εργασιακή συμμετοχή σου σε μια ύποπτη ρταιρεία τι φταις εσύ; Για ένα μεροκάματο πήγαινες. Πάντως ειλικρινά τους αξητήριους πολιτικούς τους πληρώνουμε πολύ ακριβά. και η αγγελία σου για τίμιους πολιτικούς δεν θα έχει αποτέλεσμα.
    Αν θέλεις γράφε μου στο ε/μαιλ μου να τα λέμε
    denniskontarinis@yahoo.com
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω! πω! αγαπητέ μου φίλε Ντένη,
    Καλέ τι χρυσαφια φωτογραφίες είναι αυτές που μας παρουσίασες;
    Είναι οι μεγάλοι μας Φωστήρες, αλλά αυτή που με σκλάβωσε και θέλω να την κορνιζάρω έτσι μεγάλη είναι Αυτού που χορεύει Ζεϊμπέκικο, καλά αυτού που παντρέυτηκε στο Παρίση, του Τσοχατζόπουλου λες και δεν υπήρχαν στην Ελλάδα πανέμορφα μέρη.

    Θα την βάλω λοιπόν δίπλα από τους ήρωες μας αυτούς του 21 με μια λεζάντα Οι Σημερινοί μας ήρωες, σε αυτούς χρωστάμε την μοντέρνα υποδούλωσή μας στο ΔΝΤ και την Τροϊκα...

    Τι τυχεροί που είμαστε να έχουμε τέτοιους φωστήρες!!!!

    Ντένη μιλάω ανάποδα με Humor

    Gabriel

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Ρισσιάνα.
    Γνωρίζω τα αισθήματά σου σχετικά με αυτούς που υποτίθεται κυβερνούν την Ελλάδα. Έχεις απόλυτα δίκιο σε όλα. Στήνουν μηχανές για να αποπροσανατολίζουν τον λαό από τα χάλια τους.
    Δυστυχώς αυτό το χάος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να διορθωθεί όσο στη Βουλή μέσα υπάρχουν αυτά τα καθάρματα. Και να μην μιλανε για εκλογές διότι και αν γίνουν μία από τα ίδια θα μας δώσουν
    Νάσαι καλά
    ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε Γαβρίλη.
    Πετυχημένο το σχόλιό σου.
    Χορεύει ζαμπέϊκικο ο Άκης μας με τις τσέπες γεμάτες από τα ματωμένα λεφτά του ελληνικού λαού.
    Δυστυχώς αυτοί είναι και δεν έχουμε τίποτα καλύτερο.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ντέννη μου απάντησα ήδη στο εμαιηλ σου. Πολύ χαίρομαι. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Πατρίδα ζούμε στα πρόθυρα γενικευμένης φτώχιας . Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αφόρητα . Η ανεργία δε μετριέται πια . Είναι καθολική !
    Τα μαγαζιά κλείνουν το ένα πίσω από το άλλο . Όλα σχεδόν τα νοικοκυριά είναι χρεωμένα στις τράπεζες . Την όποια εναπομείνασα αγορά την κινούν μονάχα οι πετσοκομμένες συντάξεις και τα ακρωτηριασμένα μηνιάτικα των δημοσίων υπαλλήλων ! Είμαστε καζάνι που βράζει πολύ επικίνδυνα.
    Η κατάσταση ελέγχεται , κατά την ώρα, χάρις στο φιλότιμο ,την υπομονή και τα ανεξάντλητα αποθέματα πατριωτισμού και πολιτισμικής αξιοσύνης της πλειονότητας των Ελλήνων .
    Πάντως γίνεται φανερό ,μέρα με την ημέρα ,ότι παρά την αναξιοπιστία και την αποδεδειγμένη ανικανότητα των περισσότερων πολιτικών μας δεν πρόκειται να χαθούμε . Κάποιες ελπίδες σοβαρής και υπεύθυνης αντίστασης φαίνεται ότι ανατέλλουν δειλά-δειλά στον νεφελώδη ορίζοντα που μας περιβάλλει προς ώρας .
    Ο λαός μας έχει πολύ βαθιές και γερές ρίζες . Δε ξεριζώνεται εύκολα .

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλοι μου
    Μετά από μια επέμβαση στα μάτια μας για λίγο καιρό μου απαγορεύεται η χρήση του υπολογιστή
    Θα είμαι κοντά σας μόλις τελειώσω από όλα αυτά
    Νάσται καλ'α
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή